Home » CAP »Locals » Llegint actualment:

S’aproven els pressupostos per a 2016.

07/12/2015 CAP, Locals 2 Comentaris

En el darrer plenari, celebrat el dilluns 30 de novembre, es van aprovar els pressupostos per a l’any 2016. Uns pressupostos que els Populars van criticar pràcticament des del principi al final  i van votar en contra. El PP va criticar diferents punts dels pressupostos, entre ells la partida d’òrgans de govern, on en un principi al pressupost està consignat l’alliberament de 2 regidors a un terç de jornada, però que en el mateix plenari el grup municipal de Compromís va declinar l’oferta dels socialistes al considerar que no calia que cap dels seus regidors cobrara, pel que tot i que està en un principi consignada aquesta remuneració al pressupost, no es farà efectiva i, quan calga, es realitzarà la modificació pressupostària corresponent per destinar aquest import a les necessitats que es presenten. D’aquesta manera, finalment va quedar alliberada a un terç de jornada la regidora d’Educació, la socialista Trini Espí, que cobrarà 300€ nets per 15 hores setmanals.

Un altra crítica que va llançar el portaveu del PP, José Luís Oltra, va ser l’augment en les retribucions dels policies locals, on des de l’equip de govern es va explicar que a partir de l’any que ve està previst cobrir mig any una tercera plaça de policia local.

El PP també va criticar que la partida de camins quedara en 30.000€. La portaveu de Compromís i regidora d’hisenda va explicar que aquesta xifra sols era el punt de partida, ja que com es va poder comprovar en el procés de participació ciutadana que va tindre lloc a l’octubre, la millora i manteniment dels camins rurals són una prioritat per als veïns i l’actual Ajuntament ho té molt en compte i té previst que aquesta es puga anar incrementant durant el 2016 a mesura que siga necessari amb altres mecanismes, com per exemple amb el romanent de tresoreria.

Una altra crítica dels populars va anar dirigida a que, per l’any 2016, s’ha pujat en 2.000€ les partides de cultura i festes (cultura queda en 27.000€ i festes en 72.000€), crítica que va sorprendre a la portaveu de Compromís, Aina Benavent, ja que com bé va explicar quan van entrar al govern al mes de juny, entre el que ja s’havia executat i el que el PP tenia contractat però pendent de pagament ja superava amb 5.000€ el pressupost de festes i per aquest motiu s’ha considerat adient realitzar les modificacions proposades per tal d’ajustar-se a la realitat.

Els populars, van fer esment també a altres partides noves com subvencions a les associacions, la partida de participació ciutadana i també la reducció en la de subvenció de l’AMPA que passa de 6.873 a 4.173€. Respecte a la subvenció de l’AMPA,  la regidora d’educació, Trini Espí, va explicar que aquesta reducció és pel pla que conjuntament han llançat les administracions de la Generalitat, la Diputació i l’Ajuntament on es subvencionen els llibre i per tant a l’AMPA no els calen tants diners.

El Partit Popular també va recriminar que des de l’Ajuntament no es reduira el tipus impositiu de l’IBI d’Urbana per al proper any i que això suposaria un increment en el rebut de la contribució als veïns. La portaveu de Compromís va explicar que, tot i que el tipus no s’ha modificat directament des de l’Ajuntament, està previst que a l’any 2016 no s’aplique el RDL 20/2011 i això suposarà que en el proper any el tipus que s’aplique en el municipi passe del 0,526 al 0,5.

Des de l’equip de govern defensen aquest pressupost perquè han tingut en compte les necessitats dels veïns, ja que s’ha doblat la partida destinada a serveis socials i perquè han tingut en compte una reivindicació dels veïns i veïnes de Quatretonda: tindré més policia local.

A més del punt principal d’aquest plenari, els pressupostos del 2016, també hi havia d’altres com l’aprovació de les subvencions per a l’exercici del 2016 a les quals el PP va votar en contra.

ENTITAT BENEFICIÀRIA Import per al 2016 (€)
Fundació Sambori 173,00
AMPA Col·legi Públic Quatretonda 4.000,00
Beques i Subvencions per al Foment de l’Esport 5.000,00
Coordinadora Centres EPA Vall d’Albaida 300,00
Subvencions Entitats Culturals 2.000,00

Un altre punt va ser l’aprovació de les ajudes de col·laboració amb el Tercer Món que va ser aprovat per unanimitat de manera que aquest any es destinaran 1.000€ a la Fundació Sant Francesc d’Asis i 2.000€ al Fons Valencià de la Solidaritat.

També per unanimitat es va aprovar la concessió de beques i ajudes a joves esportistes i escoles esportives de Quatretonda per a l’any 2015. Així, aquest any les escoles de raspall, atletisme i vela rebran 1.000€ respectivament. A més, hi ha certs esportistes locals que també rebran una ajuda.

Un dels altres punts que va generar més debat va ser el referent a una moció presentada pel PP per a demanar a la gerència del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent que no suprimisca una plaça d’atenció domiciliària hospitalària a l’Hospital d’Ontinyent. Tot i ser aprovada per unanimitat, des de Compromís es va lamentar que el PP sols presente mocions d’aquest tipus quan afecten a persones lligades al PP i que no n’haja presentat cap durant els anys de dures retallades del PP, ja que l’esmentada plaça, tal com va explicar la portaveu de Compromís, està ocupada actualment per una persona amb un càrrec important en l’administració de l’hospital d’Ontinyent quan governava el PP. Aquesta plaça va a suprimir-se per a crear-ne una de radiologia, pel que des de Compromís es va demanar que s’incorporara a la moció que es cree la plaça de radiologia sense que es suprimisca la d’atenció domiciliària.

En el punt de precs i preguntes el regidor de Cultura, Sergi Oltra es va dirigir al grup popular per comentar-los que mentre va estar realitzant les gestions per fer la contractació del músic Dani Miquel, aquest li va preguntar pels CDs i llibres que havia donat a la biblioteca la darrera vegada que va visitar el poble i que quan va anar a la biblioteca municipal a buscar-los aquests no estaven pel que sembla perquè a un regidor-a del Partit Popular en l’anterior legislatura va considerar que li feien més falta que a la Biblioteca a l’abast de tots els xiquets i xiquetes de Quatretonda.  A aquestes paraules, des del PP sols va respondre el portaveu, José Luís Oltra, preguntant-li al mateix regidor que llançava l’acusació si això li constava o era presumptuosament ja que eren dues coses diferents i no va haver cap més aclariment ni per part de l’anterior alcalde ni per l’anterior regidora i responsable de l’àrea de Cultura, Ana Benavent, que hauria pogut donar algun detall al respecte.

Actualment hi ha "2 comentaris" en aquest article:

  1. Cèlia Oltra ha dit:

    Des de l’Ampa informem que la Regidora d’educació no és la presidenta de l’Ampa des de l’inici del present curs escolar.

    • Gràcies per la correcció, ja ho hem modificat al text de l’entrada.

Comenta sobre aquest article:Per seguretat, per enviar el comentari has de calcular la següent operació.
Últims comentaris

RECEPTES

Torró d’ametla

Ingredients (Per a unes dos pastilles de torrons, depenent de la mida)

(No hi ha comentaris)

COQUES DE SANT MARTÍ

Aquest és un dolç típic de Quatretonda que es fa per a la festa de Sant Martí. També són típiques d’altres pobles de la nostra comarca amb el nom de …

(No hi ha comentaris)

Coca de carabassa

Aquest dolç típic de les comarques centrals que s’elabora en Pasqua, encara que el seu origen es pot situar a la Ribera Alta, té moltes variant i presentació finals a mesura que …

(1 comentari)