Home » CAP »Cultura » Llegint actualment:

Quatretonda celebra aquest cap de setmana el dia de la Vila

19/10/2015 CAP, Cultura Sense comentaris

El 21 d’octubre de 1587, amb la consecució del títol de vila, començava la nostra història com a poble independent. Aquest any, a aquest celebració li s’afegeix un altra efemèride i és que la Societat Micològica Valenciana (SOMIVAL)  va nàixer al nostre poble ara fa 25 anys.

SOMIVAL es va fraguar en el dinar de confraternitat que es va realitzar el dia d’una exposició sobre bolets que es celebrava a Quatretonda en una tardor de 1990. Els diversos aficionats que en ella estàvem presentes, acordaren formar una Societat micològica al País Valencià, per a això es van posar en contacte amb tots aquells, també aficionats, que havien organitzat altres exposicions aquell any, i que d’alguna manera ja coneixíen directa o indirectament, perquè definitivament es formara una Comissió Gestora que tramitara la formació i legalització de la dita Societat.

Per aquest motiu algunes de les activitats estaran relacionades, com ara la conferència ‘Introducció a la micologia’ que divendres 23 farà al saló d’actes de l’ajuntament a les 19.30 el nostre veí Rafael Mahiques Sentandreu, president del Comité Científic de SOMIVAL.

Dissabte hi haurà una eixida a fer bolets i esclatasangs al Surar, i en acabar un taller per a reconèixer les espècies, i l’acte central de commemoració de l’aniversari de l’entitat micològica. També dissabte, està programada una ruta guiada per Frederic Oriola que recorrerà els carrers i monuments de la població, i diumenge està previst el tradicional passeig en bicicleta per a xiquets i majors, contacontes i un homenatge als veïns de més edat de la vila. El grup de Danses Populars tancarà el cap de setmana d’activitats amb una actuació a les 18.00 a la plaça dels Sants Joans.
20121021_201822

Notícies relacionades:

Comenta sobre aquest article:Per seguretat, per enviar el comentari has de calcular la següent operació.
Últims comentaris

RECEPTES

Torró d’ametla

Ingredients (Per a unes dos pastilles de torrons, depenent de la mida)

(No hi ha comentaris)

COQUES DE SANT MARTÍ

Aquest és un dolç típic de Quatretonda que es fa per a la festa de Sant Martí. També són típiques d’altres pobles de la nostra comarca amb el nom de …

(No hi ha comentaris)

Coca de carabassa

Aquest dolç típic de les comarques centrals que s’elabora en Pasqua, encara que el seu origen es pot situar a la Ribera Alta, té moltes variant i presentació finals a mesura que …

(1 comentari)