Home » CAP »Locals » Llegint actualment:

Els veïns de Quatretonda podrem triar la inversió municipal que subvenciona Diputació

12/09/2015 CAP, Locals 1 Comentari

Després de l’anunci fet per la Diputació de València de la creació d’un Pla d’Inversions Sostenibles que distribuirà 71 milions d’euros entre els municipis en relació al nombre d’habitants, l’Ajuntament de Quatretonda ha decidit que seran els veïns qui triaran a què es destinaran els 86.183€ que corresponen a Quatretonda. 

Dijous, des de la pàgina de Facebook de Govern Obert de  la Regidoria de Participació Ciutadana, es va fer públic que l’Ajuntament anava a fer una consulta ciutadana per a saber a què volen els veïns i veïnes de Quatretonda que es destinaran els 86.183€ provinents de la subvenció de la Diputació.

A més, ahir per la vesprada, al saló d’actes de l’Ajuntament, es va realitzar un acte obert per a explicar tot el sistema de participació en el qual la Regidora de Participació Ciutadana, Aina Benavent, va explicar en què consistiria i com es realitzaria aquest procés.

Aina Benavent va esmentar que el curt termini per escollir en què destinar aquesta subvenció (es va publicar al BOP de dimecres 9 de setembre i sols hi ha 10 dies hàbils per a presentar tota la documentació) no era excusa per a no iniciar un procés de participació ciutadana i demanar la voluntat als veïns. Va afirmar que l’actual Govern Municipal creu en la democràcia participativa i que l’han de fer una realitat i que aquesta és la millor oportunitat per començar a fer-ho. Amb aquesta campanya pretenen donar tot el protagonisme als veïns i per a això, a banda de demanar que la gent participe i opine, han de fer que el que els veïns opinen es convertisca en una realitat. Per això, diu, estan treballant sense parar i en poc més de 24 hores han posat en marxa un portal web amb tota la informació, han dissenyat tot el sistema de votació i estan acabant d’enllestir l’aplicació que permetrà votar als veïns a través d’Internet.

Aina Benavent considera que la participació ciutadana no és estàtica i per això els processos de consulta aniran evolucionant amb l’ajuda de les aportacions, observacions, punts de millora i propostes que els mateixos veïns els facen arribar. La forma de recollir l’opinió dels veïns possiblement serà diferent per a cada tipus de decisió que es vaja a prendre. En aquesta primera vegada s’ha dissenyat una consulta a través d’un web on la gent podrà votar introduint el seu DNI.

El procés que s’ha plantejat consta de tres fases:

TuDecideixesB

  1. Aportacions de propostes: Des de divendres 11 i fins diumenge 13 de setembre es recolliran les propostes fetes pels veïns. L’Ajuntament ha preparat un formulari per a que els veïns realitzen les propostes de projectes.

proposaB

  1. Valoració de l’idoneïtat de les propostes: dilluns 13 i dimarts 14, els tècnics de l’Ajuntament valoraràn la viabilitat i adequació de les propostes a les bases de la convocatòria de la Diputació i el valor estimat d’execució de les que siguen favorables.
  2. Votació: dimecres 16 i dijous 17 de setembre tots els veïns de Quatretonda majors de 16 anys podran votar fins a 2 de les propostes plantejades. La votació es farà per Internet en el web de la campanya #QuatretondaParticipa. Per a les persones que no tinguen accés a Internet s’habilitarà l’ajuntament i la biblioteca per a que puguen votar.

VotaB

Actualment hi ha "1 comentari" en aquest article:

  1. Carlos ha dit:

    Hem pareix molt be aquesta proposta. Pero no li trobe molt de sentit que per a entregar el formulari al Ajuntament amb la proposta tinguem els dies 11,12 i 13 de septembre, ja que son divendres, dissabte i diumenge, i els fins de setmana lájuntament esta tancat, la cual cosa deixa tan sols un dia per a entregar la proposta, o ni tan sols aixo, tan sols un mati.

Comenta sobre aquest article:Per seguretat, per enviar el comentari has de calcular la següent operació.
Últims comentaris

RECEPTES

Torró d’ametla

Ingredients (Per a unes dos pastilles de torrons, depenent de la mida)

(No hi ha comentaris)

COQUES DE SANT MARTÍ

Aquest és un dolç típic de Quatretonda que es fa per a la festa de Sant Martí. També són típiques d’altres pobles de la nostra comarca amb el nom de …

(No hi ha comentaris)

Coca de carabassa

Aquest dolç típic de les comarques centrals que s’elabora en Pasqua, encara que el seu origen es pot situar a la Ribera Alta, té moltes variant i presentació finals a mesura que …

(1 comentari)