Home » CAP »Cultura » Llegint actualment:

Acaba la Setmana Cultural 2015 amb rècord de participació

01/09/2015 CAP, Cultura Sense comentaris

Anit, amb la projecció de curtmetratges a càrrec de Litrones Films,  es tancaven vora dos setmanes de programació cultural a Quatretonda i és que, aquesta any, la Setmana Cultual s’ha allargat més del que ha sigut fins ara habitual i ha arribat a durar fins a 13 dies.

En general,  la participació en les diferents activitats programades ha esta notòria i abundant i han tingut molt bona acollida entre els assistents, tant les activitats dirigides als més menuts com les destinades als més majors.

En aquesta edició hem pogut veure com l’espai reservat per al mercat medieval es quedava més xicotet que mai i és que en aquesta ocasió s’ha incrementat el número de paradetes i s’ha superat notòriament l’afluència de veïns i forasters que han vingut a gaudir d’aquesta festa. Un fet que ens indica que s’ha produït un increment en el nombre de visitants és el nombre de tiquets venuts, ja que en aquesta edició s’han superat els 2.500 plats d’embotit servit per les carnisseries del poble. El campionat de petanca, una novetat d’aquest any, també ha sigut un gran èxit i va haver de tancar les inscripcions ja que s’havien apuntat més de trenta parelles i gràcies a aquesta bona acollida es repetirà una vegada més aquestes festes.  La ja tradicional ruta nocturna, que aquest any ha tingut com a aliada la lluna plena que il·luminava el camí, ha discorregut pel pla passant pel túnel en compte de la serra i també ha sigut una activitat amb molta participació arribant als 100 inscrits. Per altra banda, el fet d’ampliar els dies per a poder gaudir de les exposicions ha donat més oportunitats als veïns per poder visitar-les, incrementant d’aquesta manera el número de visitants. La magnífica exposició de cotxes i motos antigues de dissabte per la vesprada va congregar a gran quantitat d’aficionats i curiosos que es van arrimar al carrer dels Furs per gaudir d’aquests vehicles.

Un altra iniciativa que s’ha valorat molt positivament per part dels veïns ha sigut la decisió de fer les activitats més repartides per tot el poble i que des de la Regidoria de Cultura s’han mostrat partidaris de repetir l’experiència el proper any.

Sergi Oltra, Regidor de Cultura i Patrimoni, ha valorat molt positivament aquesta  Setmana Cultural i ha afirmat que l’afluència de gent a tots els actes programats ha sigut massiva i amb molt bona acceptació per part dels assistents ja que li han arribat, a posteriori,  valoracions molt positives.  No obstant, també ha remarcat que hi ha hagut certes mancances i punts dèbils que cal millorar per al proper any, com per exemple, l’aparcament i retirada dels cotxes o el manteniment dels espais nets i demana a tots els veïns que li traslladen totes aquelles coses que pensen que cal millorar per a properes edicions. Per altra banda, destaca que ha vist una gran col·laboració entre tots els voluntaris, el que demostra que fer coses de forma col·lectiva i tots a una és molt eficaç i positiu per a les societats. Tindre la possibilitat de coordinar la Setmana Cultural assegura que li ha resultat molt gratificant ja que ha pogut comprovar com el granet de sorra de cadascú fa que, entre tots, es convertisca en una gran muntanya capaç de fer grans coses i aquest és un dels motius pels qual mereix tot l’esforç i hores de treball dedicades.

nocturna2015 OllaXunta poblecampanar sainet AlAzraq Cotxes i motos antigues

Comenta sobre aquest article:Per seguretat, per enviar el comentari has de calcular la següent operació.
Últims comentaris

RECEPTES

Torró d’ametla

Ingredients (Per a unes dos pastilles de torrons, depenent de la mida)

(No hi ha comentaris)

COQUES DE SANT MARTÍ

Aquest és un dolç típic de Quatretonda que es fa per a la festa de Sant Martí. També són típiques d’altres pobles de la nostra comarca amb el nom de …

(No hi ha comentaris)

Coca de carabassa

Aquest dolç típic de les comarques centrals que s’elabora en Pasqua, encara que el seu origen es pot situar a la Ribera Alta, té moltes variant i presentació finals a mesura que …

(1 comentari)