Home » CAP »Cultura » Llegint actualment:

Arranca la Setmana Cultural de 2015

22/08/2015 CAP, Cultura Sense comentaris

Ahir va quedar inaugurada de manera oficial la Setmana Cultural, tot i que dimecres i dijous ja van haver actes com la projecció del documental de Pep Gimeno “botifarra”, el cant de les arrels organitzat pels Joves amb Compromís i el dijous va tindre lloc un sopar a la fresca i projecció de documentals sobre natura a La Bastida a càrrec del Grup Excursionista de La Valldigna i amb la participació de Juanjo Climent i Juan Emilio Mahiques que van proporcionar els vídeos.

Aquesta Setmana Cultural presenta varies novetats. Una d’elles és la seva durada ja que la inauguració ha passat de dilluns al divendres anterior i així s’allarguen els dies d’exposicions i d’actes ja que aquestos, com s’ha indicat, van començar dimecres passat. Aquesta decisió presa des de la Regidoria de Cultura i Patrimoni va encaminada a poder donar cabuda a més actes, que la gent tinga més temps per a visitar les exposicions i evitar, en la mesura del possible, que hi hagen diferents activitats a la mateixa hora.

Un altra novetat és que les diferents activitats i actuacions es fan en diferents llocs del poble per a que aquestes queden més repartides entre tots els veïns ja que ha sigut una reivindicació de moltes persones. El més destacable és la nit de teatre en l’encreuament entre els carrers Sant Joan i Alcalde Juan Mahíques i la Nit d’Humor al carrer Doctor Marañón.

La inauguració, com és ja tradicional, va ser a càrrec del Grup de Danses Populars de Quatretonda i de la Rondalla amb una mostra de balls populars  i la dansà des de l’Ermita fins les Escoles Velles.  Al mateix temps es van obrir al públic les diferents exposicions que es podran visitar de 20:00 a 22:00h fins el proper dimecres 26 d’agost. Abans de començar els actes el Regidor de Cultura i Patrimoni, Sergi Oltra, va anunciar que a partir d’ara totes les Setmanes Culturals es dedicaran a una figura important per a la cultura valenciana i així donar-la a conèixer. Aquest any està dedicada al cantautor i actor alcoià Ovidi Montllor. A més, va agrair a totes les persones col·laboradores i a totes les persones que acudeixen als diferents actes programats ja que sense elles la Setmana Cultural no seria possible.

Hui dissabte s’ha fet la presentació del llibre de Festes i també tindrà lloc la inauguració de l’Esposició l’Ovidi Popular, a les 20:00 a la Sala d’exposicions de la Cooperativa amb un recital de les seues cançons.  i acabarà el dia amb l’actuació de la Rodalla de Quatretonda davant la porta de l’església a les 22:30h.

2015-08-21 20

2015-08-21 20.44

Comenta sobre aquest article:Per seguretat, per enviar el comentari has de calcular la següent operació.
Últims comentaris

RECEPTES

Torró d’ametla

Ingredients (Per a unes dos pastilles de torrons, depenent de la mida)

(No hi ha comentaris)

COQUES DE SANT MARTÍ

Aquest és un dolç típic de Quatretonda que es fa per a la festa de Sant Martí. També són típiques d’altres pobles de la nostra comarca amb el nom de …

(No hi ha comentaris)

Coca de carabassa

Aquest dolç típic de les comarques centrals que s’elabora en Pasqua, encara que el seu origen es pot situar a la Ribera Alta, té moltes variant i presentació finals a mesura que …

(1 comentari)