Home » CAP »Locals » Llegint actualment:

El PSPV de Quatretonda lamenta que el govern municipal del PP rebutge debatre un pla d’ocupació

27/08/2013 CAP, Locals 2 Comentaris

El portaveu del grup municipal socialista a l’Ajuntament de Quatretonda, David Mahíques, ha lamentat que l’equip de govern del PP “preferisca que els diners del superàvit municipal estiguen al banc, enlloc d’aprofitar-los per ajudar als veïns i veïnes sense feina”, en impedir els populars que el plenari tracte la propostasocialista que plantejava crear un pla d’ocupació a la localitat.

Els vots en contra dels representants del Partit Popular a la Comissió d’Hisenda van impedir que aquesta proposta arribara al plenari del passat mes de juliol, en el que Mahíques ha qualificat  “d’una falta de sensibilitat cap als que estan passant-ho mal, ja que amb la revisió cadastral els ingressos municipals han pujat molt, hi ha recursos suficients per actuar i el PP es nega tant a baixar els impostos com a crear llocs de treball. El fet que ni tan sols accepten que es parle al respecte al plenari ens sembla gravíssim i una absoluta barbaritat”, destacava.

Els socialistes plantejaven aprofitar el superàvit de 486.155,78 euros obtingut a la liquidació del pressupost de 2012 (gràcies principalment a la referida revisió cadastral) per a dur a terme un complet pla d’accions per pal·liar els efectes de la crisi a la localitat: es plantejava posar en funcionament un Pla d’Ocupació per al present exercici que servira per contractar per torns a veïns del municipi aturats durant un període de sis mesos; posar en funcionament un Pla d’Obres Públiques per a realitzar enguany per empreses de Quatretonda; i de cara a l’any vinent, es reclamava una significativa reducció dels impostos, amb una reducció de l’IBI d’Urbana del 0,63 al 0,50, i de l’IBI de Rústica del 0,90 al 0,50.

“Havent diners més que suficients, res d’açò va a ser possible, només per qüestions polítiques, perquè la proposta la presentem nosaltres. Estem perdent l’ocasió de crear llocs de treball i invertir en activitat productiva, o almenys de que la gent pague menys impostos. Negar-se ni tan sols a debatre-ho en públic és no mirar pel bé del poble”, lamenta el portaveu socialista.

Actualment hi ha "2 comentaris" en aquest article:

 1. marmota ha dit:

  xe David si la gent de Quatretonda vullguera fer el que tu dius t’haveren votat a tu, no creus? Quan vas ser alcalde mos vas pujar els impostos i damunt mos vas deixar endeutat l’ajuntament, ara que tinguem superavit vols malgastar els diners de tots donant-los aixina, sin ton ni son. Com tu dius “Havent diners més que suficients”, aixo matieixa si hi han diners serà perque no s’han malgastat, no creus? El que toca fer ara és que mos baixen els impostos que altres mos vau pujar.

  • David Mahiques Alberola ha dit:

   Sr PPmarmota:
   Certament algo marmota si que està. En les societats lliures tots tenen dret a plantejar i fer les qestions que vullguen. I tots tenen dret de criticar o debatre sobre tot, independent de qualsevol altre aspecte.
   Certament, nosaltres varem pujar dos impostos: Nomes entrar a governar quan jo encara no era alcalde, varem incrementar la urbana perquè era necessari. I després varem incrementar la basura perquè costava més que diners arreplegaven del que pagava la gent per este concepte. Però varem fer un altra cosa, fer una revisió cadastral per tal que TOTS pagaren per igual. I de fet es va fer una campanya des de QD que es deia per un IBI JUST.
   Açò ha fet que este ajuntament actual s’haja trobat amb un increment extraordinari d’ingressos que li ha permet liquidar l’any 2012 amb un superavit DEESORBITANT (81 milions de les antigues pessetes) i també gràcies a un endeutament insignificant que es tenia i tenim.
   I això és el que volem evitar que el 2013 es torne a liquidar amb un altre superàvit DESORBITANT.
   I això es resol de dos maneres que l’ajuntament invertixca més (pla d’ocupació, donar feina a empreses del poble, etc) i després reduint impostos. I hi ha marge per a les dos coses.
   Lo del Pla d’ocupació són molts els pobles que ho han fet i amb situacions econòmiques no tan bones com les nostres.
   Un altra cosa la gran sort de Quatretonda es que durant els anys del bum immobiliari i la fanfaria i borraxera ppera que va haver al Pais Valencià, Quatretonda no estava governada per estos irresponsables. Sinò ara estariem com la Pobla del Duc, Castelló de Rugat, Albaida, etc.
   Adeu i salut

Comenta sobre aquest article:Per seguretat, per enviar el comentari has de calcular la següent operació.
Últims comentaris

RECEPTES

Torró d’ametla

Ingredients (Per a unes dos pastilles de torrons, depenent de la mida)

(No hi ha comentaris)

COQUES DE SANT MARTÍ

Aquest és un dolç típic de Quatretonda que es fa per a la festa de Sant Martí. També són típiques d’altres pobles de la nostra comarca amb el nom de …

(No hi ha comentaris)

Coca de carabassa

Aquest dolç típic de les comarques centrals que s’elabora en Pasqua, encara que el seu origen es pot situar a la Ribera Alta, té moltes variant i presentació finals a mesura que …

(1 comentari)