Home » CAP »Locals » Llegint actualment:

S’aprova l’Ordenança de Participació Ciutadana sense el recolzament del PP

30/07/2015 CAP, Locals Sense comentaris

Dilluns va tindre lloc el primer plenari ordinari de l’Ajuntament de Quatretonda d’aquesta legislatura l’ordre del dia del qual tenia 15 punts.

En el primer, es va aprovar l’acta de la sessió del 23 de juny per unanimitat.

El segon punt, es va aprovar l’Ordenança municipal reguladora de Participació Ciutadana però en aquest cas, sols amb els vots favorables de Compromís i el PSOE ja que els regidors del PP es van abstenir. van alegar que fins que l’actual govern no demostre que es creu la participació ciutadana no van a votar a favor de res que tinga relació en aquest tema ja que en la reunió oberta a tot el poble no es va fer cas al que es va demanar allí, ja que a la veïna del carrer La Pau i al veí del carrer Rei En Jaume que van anar demanant que ho deixaren com estava no se’ls va escoltar. Per la seua banda, Aina Benavent, Regidora de Participació Ciutadana, va dir que de tots el veïns i veïnes que van anar a la reunió (més de 30) sols dos volien que es manteniren les direccions com estaven i que per tant, van fer valer l’opinió de la majoria. A més, va assegurar a José Luís Oltra que no li estranyava que no votara a favor, ja que en la seua acció de govern, amb la majoria de decisions preses de manera unilateral, havia demostrat clarament que no es creia per a res la democràcia participativa. A més, va enumerar els avantatges que suposava per als veïns l’aprovació d’aquesta ordenança, com que 25 ciutadans podran registrar una proposta davant del ple o una iniciativa ciutadana, que els precs i preguntes que es formulen al finalitzar el plenari pels veïns seran contestats per escrit en un termini de 30 dies i la creació dels consells sectorials de participació ciutadana.

El tercer i quart punt foren la determinació dels dies festius locals de 2016 que seran el 25 de juny i 5 de setembre i dels dies no lectius a efectes escolars per al proper curs: 11 de novembre, 18 de març i 29 d’abril.

El cinquè punt va ser l’aprovació de l’adhesió a la Xarxa d’Entitats Locals per la Transparència i la Participació Ciutadana, amb els vots a favor de Compromís i el PSOE i l’abstenció del PP pels mateixos motius al·legats en el cas de l’ordenança de Participació Ciutadana. Aina Benavent va justificar l’adhesió a aquesta xarxa amb que a final de 2015 tots els Ajuntaments estan obligats a complir amb els requisits de transparència, accés a la informació i bon govern previstos en la LLei 19/2013 i aquesta Xarxa proporciona assessorament, intercanvi d’experiències i ferramentes per a poder complir els objectius.

En els següents dos punts es van nomenar el representant i suplent (Enrique Benavent i Aina Benavent respectivament) a la Xàrcia de Municipis Valencians cal a la Sostenibilitat i en el Fons Valencià de Solidaritat.

En el vuitè punt es van designar als Ajuntaments de Palomar, Godella i Bellús per a que representen al nostre Ajuntament en el Consell Territorial de la Propietat Immobiliària a proposta del PSOE, Compromís i el PP respectivament.

A continuació es va ratificar la modificació dels Estatuts el Consorci per al Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis i de Salvament de la Província de València i els decrets sobre la sol·licitud de la subvenció de l’EPA, els gabinets psicopedagògics escolars i del conveni de col·laboració amb la Diputació per al manteniment dels Serveis Socials.

Es va donar compte dels informes d’Intervenció del Pla d’Ajust  i de morositat el primer trimestre de 2015. A més dels Decrets des de l’última sessió ordinària.

Com que no hi ha haver cap assumpte fora de l’ordre del dia, es va passar al torn dels precs i preguntes. Des de les files populars es va preguntar sobre les subvencions als llibres escolars, acusant a l’actual govern d’improvisació i van dir que creien que aquestes ajudes en compte de per a llibres s’haurien de destinar a pagar el rebut del fem ja que així aplegava a més famílies. Des de l’actual govern se li va dir que per a ells el més important és l’educació pública i es va desmentir la notícia apareguda en premsa en els darrers dies ja que afirmen que no és del tot certa.

Notícies relacionades:

Comenta sobre aquest article:Per seguretat, per enviar el comentari has de calcular la següent operació.
Últims comentaris

RECEPTES

Torró d’ametla

Ingredients (Per a unes dos pastilles de torrons, depenent de la mida)

(No hi ha comentaris)

COQUES DE SANT MARTÍ

Aquest és un dolç típic de Quatretonda que es fa per a la festa de Sant Martí. També són típiques d’altres pobles de la nostra comarca amb el nom de …

(No hi ha comentaris)

Coca de carabassa

Aquest dolç típic de les comarques centrals que s’elabora en Pasqua, encara que el seu origen es pot situar a la Ribera Alta, té moltes variant i presentació finals a mesura que …

(1 comentari)