Home » CAP »Locals » Llegint actualment:

L’Ajuntament prepara un reglament de Participació Ciutadana

03/07/2015 CAP, Locals Sense comentaris

L’Ajuntament ha preparat un web on ha penjat un esborrany del Reglament de Participació Ciutadana  i on es poden esmenar, comentar i fer aportacions als diferents apartats del text presentat. Amb aquesta iniciativa es pretén preparar una base que promoga i puga garantir la participació activa dels veïns en les decisions del poble.

La intenció és que fins el proper 19 de juliol els veïns puguen fer les seves aportacions, s’ha fixat esta data límit ja que s’ha de preparar per a passar per la Comissió corresponent de l’Ajuntament i siga aprovat en el proper plenari que se celebrarà el 27 de juliol.

Segons la titular de la Regidoria de Participació Ciutadana Aina Benavent, el reglament estableix, entre altres, diferents mecanismes encaminats a facilitar la informació als veïns, així com estableix les figures del Consell del Poble i dels diferents Consells Sectorials, els quals seran el lloc de debat d’associacions i de veïns i que marcaran les línies de cadascuna de les àrees de l’Ajuntament.

Aina Benavent ha mostrat la seva satisfacció amb l’elaboració d’aquest reglament, ja que tal com indica, l’anterior legislatura ja havien treballat molt des dels Joves amb Compromís de Quatretonda amb aquest reglament i que la majoria absoluta del PP va impedir que es pogueren implantar aquestes bases per crear una vertadera democràcia participativa al nostre municipi. Ella veu una gran oportunitat amb les noves tecnologies, ja que amb elles es pot aconseguir fàcilment que l’opinió del poble es veja reflectida en les decisions que prendrà el govern municipal.

En aquest sentit, amb l’ús de noves tecnologies, ha comentat que s’està treballant per oferir noves possibilitats de serveis al poble com bé serà un servei de notificacions de incidències, així com també s’estan valorant diverses possibilitats per a realitzar les consultes al poble. Per acabar ha esmentat que s’està fent un projecte d’elaboració d’una plataforma de transparència, així com l’adhesió a diferents organismes de supervisió de transparència que avaluaran el grau d’acompliment de transparència d’aquest Ajuntament.

Govern Obert

Comenta sobre aquest article:Per seguretat, per enviar el comentari has de calcular la següent operació.
Últims comentaris

RECEPTES

Torró d’ametla

Ingredients (Per a unes dos pastilles de torrons, depenent de la mida)

(No hi ha comentaris)

COQUES DE SANT MARTÍ

Aquest és un dolç típic de Quatretonda que es fa per a la festa de Sant Martí. També són típiques d’altres pobles de la nostra comarca amb el nom de …

(No hi ha comentaris)

Coca de carabassa

Aquest dolç típic de les comarques centrals que s’elabora en Pasqua, encara que el seu origen es pot situar a la Ribera Alta, té moltes variant i presentació finals a mesura que …

(1 comentari)