Home » CAP »Locals » Llegint actualment:

Ja ha començat el Voluntariat Ambiental a Quatretonda

07/07/2013 CAP, Locals Sense comentaris

Aquesta setmana han començat les tasques de Voluntariat de Prevenció d’Incendis Forestals al terme de Quatretonda, què com cada any, són coordinades pels Amics del Buscarró.

El Grup de Muntanya Valldigna “feliciten a l’Ajuntament de Quatretonda i als Amics del Buscarró  per l’iniciativa de dur a terme aquesta tasca tan important per a preservar el nostre territori” en referència a que aquest any comencen  les tasques preventives abans que s’aproven les ajudes per part de la Conselleria.

L’activitat es desenvolupa cada dia des de les 18 a les 21 hores de la vesprada amb diferents rutes que poden anar pel pla o per la serra, recorrent tot el nostre terme i des d’on es pot controlar part de la nostra comarca. Les tasques de vigilància es centraran al terme municipal de Quatretonda, i més concretament al Paratge Natural Protegit de la Serra de Quatretonda. Es realitza amb el cotxe de l’ajuntament en coordinació amb el Servei de Prevenció d’Incendis Forestals de la Conselleria de Medi Ambient.

Tot aquell que estiga interessat en participar algun dia, es pot posar en contacte amb els Amics del Buscarró mitjançant correu electrònic a la següent adreça: amicsdelbuscarro@gmail.com o dirigint-se als membres de l’associació.

poble2

RECORDEM:

Ara que ve el bon temps, per desgràcia,  ens trobem amb que hi ha major risc d’incendis, per això volem recordar-vos unes xicotetes pautes, perquè la prevenció és la millor mesura.

Prevenció d’incendis forestals:

  • No encendre foc ni cremar matolls o restes agroforestales en dates d’alt risc d’incendis ni sense autorització.
  • No abandonar residus ja que poden originar foc. Sobretot els mistos, burilles, botelles i altres objectes de cristall, papers o qualsevol altre material combustible. Si s’observa una zona d’abocador, avisar a l’administració perquè poden causar un incendi.
  • No circular amb el cotxe o qualsevol altre vehicle de combustió per la serra. El tub d’escapament en contacte amb els matolls secs poden generar un incendi.
  • Les persones que viuen prop o dins d’una zona agroforestal han de ser molt previngudes.

Com actuar davant d’un incendi forestal:

Si es veu un incendi o qualsevol indici del mateix (una columna de fum, cendra que cau del cel, o una olor molt intensa a cremat), hi ha que telefonar i avisar el més prompte possible al telèfon d’emergències 112 o al 062 de la Guàrdia Civil.

 

Comenta sobre aquest article:Per seguretat, per enviar el comentari has de calcular la següent operació.
Últims comentaris

RECEPTES

Torró d’ametla

Ingredients (Per a unes dos pastilles de torrons, depenent de la mida)

(No hi ha comentaris)

COQUES DE SANT MARTÍ

Aquest és un dolç típic de Quatretonda que es fa per a la festa de Sant Martí. També són típiques d’altres pobles de la nostra comarca amb el nom de …

(No hi ha comentaris)

Coca de carabassa

Aquest dolç típic de les comarques centrals que s’elabora en Pasqua, encara que el seu origen es pot situar a la Ribera Alta, té moltes variant i presentació finals a mesura que …

(1 comentari)