Home » CAP »Locals » Llegint actualment:

L’oposició critica a l’Alcalde per la seva gestió i la falta de comunicació en l’Ajuntament de Quatretonda

26/03/2013 CAP, Locals 10 Comentaris

Aquest plenari, encara que buit de contingut per falta de punts a debatre i votar, s’ha caracteritzat per les crítiques de l’oposició amb motiu de les formes d’actuar de l’actual equip de govern, al qual acusen de no debatre ni portar les propostes al plenari, de fet Rafel Benavent com a portaveu de Compromís, ha demanat que  “ja que es feien els plenaris cada dos mesos, com a mínim que tingueren un major contingut”, d’aquesta manera quan ha criticat que gaire bé tots els punts del dia ja estaven tancats, l’Alcalde ha respost que no es portaven al plenari per agilitzar.

PR V-172On més s’ha allargat la discussió ha sigut en el punt dels decrets d’alcaldia. Per una banda David Mahíques, portaveu del PSOE de Quatretonda, ha demanat explicacions respecte el decret d’alcaldia sobre autorització d’aprofitament de pastures en finca particular, que ampliarà la zona de pastura dels bous. Segons David, per aquesta parcel·la de terreny transcorre la senda PR-V 172 i el pasturatge pot afectar a la viabilitat d’aquesta. En aquest punt ha entrat també a debatre el portaveu de Compromís, indicant que, en el mes de gener, va presentar un escrit d’entrada dirigit a l’Alcaldia amb al·legacions contra el pasturatge del bous en la Serra de Quatretonda, i a hores d’ara encara no ha rebut resposta. Algunes de les al·legacions que presentava l’escrit eren que la zona destinada afecta a una a part de la micro-reserva, que el ramader ha tallat una senda o que s’ha incomplert les condicions del mateix decret d’alcaldia que autoritzava el pasturatge. Jose Luis Oltra li ha respost que va anar amb el forestal i un regidor a la serra per comprovar in situ aquestes queixes, respecte a la micro-reserva, assegura que aquesta no es troba dins de la zona de pastura i pel que fa a la senda tallada indica que el forestal no li va donar major importància, però que si vol la resposta per escrit, li la farà arribar. Rafel aprofitant aquest punt li ha explicat que aquest mateix 19 de març, els bous estaven en la serra, quan no haurien d’estar, perquè el decret d’alcaldia que autoritza les pastures expressa que diumenges i festius no han d’estar.

Rafel Benavent ha mostrat la seva sorpresa per la manca de coherència de l’Alcalde, al veure el decret d’alcaldia sobre bonificació del 50% de l’Impost sobre Béns Immobles. Resulta que quan es va celebrar la comissió, ell mateix va preguntar al respecte i Jose Luis li va respondre que ho estaven mirant i estava pendent, quan en realitat feia un mes que estava aprovat (data 06/02/2013), però no ha rebut resposta a aquesta queixa.

David Mahiques ha remarcat que al revisar els Decrets, troba estrany que en l’informe que fa referència a la construcció de la rampa d’accés al Calvari no estiga signat per la secretaria, que li ho volia preguntar a aquesta, però justament no ha estat present per baixa.

Al plenari s’han afegit dos punts fora de l’ordre del dia. El primer a petició del Partit Popular, era la Declaració d’Adhesió al “ACUERDO DE LA SOCIEDAD CIVIL POR LA COMUNITAT VALENCIANA”. Aquest document promogut per la Generalitat Valenciana fa referència a la situació de crisi actual i insta a les institucions d’autogovern a afrontar de manera conjunta les adversitats. Aquesta proposta l’han votada 8 regidors a favor, sis del PP i els dos socialistes i s’han abstingut els 2 de Compromís i una regidora del PP, Cèlia Oltra. Compromís s’ha volgut desmarcar perquè creu que sols es tracta “d’un brindis al sol”, aquest manifest no fa referència a la realitat ja que el PP porta 18 anys de govern i són els que ens han dut als valencians a  aquest punt, amb un mal finançament, a base de malgastar i amb unes polítiques econòmiques que ens han dut a aquesta situació. Per a resoldre els problemes actuals, ha explicat, el PP ha tingut moltes oportunitats amb tot aquest temps que governa, i creu que s’ha de buscar solucions prenent decisions en els àmbits de govern com és la Generalitat i no amb manifests de bones intencions com aquest, que en realitat no serveixen per a res.

L’altre punt fora de l’ordre del dia era la incorporació de romanent de tresoreria del 2012 per al Pla General d’Ordenació Urbana, el que suposa un increment de 55.100€ en aquest apartat del pressupost del 2013.  En aquest punt, encara que en un principi estaven tots d’acord, les discrepàncies han sorgit per la realització de l’informe de intervenció, ja que segons l’oposició no estava realitzat adequadament i el contingut d’aquest no s’ajusta al que deu ser un informe d’aquestes característiques. Rafel Benavent, ha manifestat que ja ho va dir el dia que li se va presentar la informació i que el mateix dia del plenari ha tornat a l’Ajuntament per a comprovar si s’ha revisat, però per a la seva sorpresa el informe es troba en les mateixes condicions. En el mateix sentit s’han sumat les crítiques de David Mahiques, on ha afegit que ,no sols no és correcte l’informe, si no que la redacció amb informació innecessària complica encara més l’informe. La resposta per part de Jose Luís, ha sigut que es van traslladar les queixes a la secretària, però aquesta fa els informes segons els seus criteris.

El portaveu de Compromís en els precs i preguntes ha volgut mostrar el seu desacord en el fet de que hi haja superàvit del  2012, i és que al seu parèixer, no té sentit que s’estiguen cobrant uns impostos als veïns per a que l’Ajuntament vaja acumulant diners, o bé no s’ingressen aquests diners, baixant els impostos, o bé han de repercutir en el poble donant majors serveis. Una proposta que va fer Compromís en aquest sentit és que, es destinen aquestos diners a  fer polítiques de promoció del treball per als que més ho necessiten.

corEn aquest punt també ha entrat en escena l’increment dels costos del fem per la possible entrada en el Consorci. Des de Compromís s’ha preguntat per la postura que van prendre els representants de Quatretonda en el plenari de la Mancomunitat, tots tres del PP. Jose Luis Oltra, ha volgut explicar que el que es va votar aquell dia en Ple de la Mancomunitat no era una adhesió al Consorci  com s’ha informat, si no es tractava d’un decàleg, amb unes condicions, entre elles supressió de la taxa segon semestre del 2012, que el consorci es fes càrrec de la indemnització a l’actual empresa de gestió del residus i la negociació del preu. El portaveu de Compromís ha recordat que no té sentit que es volguera cobrar el segon semestre del 2012, ja que aquest servei no el va prestar el Consorci, a més a més, l’entrada en el Consorci suposa un increment important del cost de la gestió de residus sense cap explicació, i no entén com pot haver tant d’interès en les files populars per adherir-se al consorci. Jose Luis ha volgut defendre la possible entrada al consorci al·ludint, que hi ha informes del Consorci que atribueixen que el preu actual que ofereix la gestió de la mancomunitat es deu a que no es realitza la gestió adequadament, segons ell, en cara que no té la certesa, “l’empresa actual fa un clot i colga els residus”.

Per acabar s’acusa a l’actual govern de l’Ajuntament de que es fan coses a petició de veïns afins al PP i és que com denuncien des de Compromís, durant el 2013 s’ha arreglat camins que pertanyen al terme de Llutxent amb mitjans i diners del nostre Ajuntament, mentre que a Quatretonda en queden molts per arreglar.

 

Actualment hi ha "10 comentaris" en aquest article:

 1. Juan Carlos Espí Benavent ha dit:

  Aixó vos passa per votar-li al Pp !!!!

 2. Uno que ho sap ha dit:

  Cal afegir que ixe cami que s´ha arreglat, tots els bancals de la part dreta paguen la contribuciò a l´ajuntament de Quatretonda.

 3. Jordi Nadal ha dit:

  Ahí tens un mapa on es delimiten els termes, el camí esta pintat de roig, i la linea en creuetes es la delimitació dels termes municipals, ara veges on estan els bancals, i on paguen, hi ha qui ho vol justificar tot i tot no es pot justificar. Altra cosa es que per allí la gent que te terra siga afí al partit i haja presionat per a arreglar-lo, pero el que no pot ser es que s’arreglen camins del terme del costat mentre al poble en tenim de fets pols.

  • David Mahiques Alberola ha dit:

   Jordi ja fa dies que volia dir algo al respecte i sempre anava deixant-ho passar.

   Jordi, esteu fent un cavall d’una puça. El camí que esteu diguent el punt de màxima distància respecte del terme de Quatretonda és de 139 m. Vaja que pràcticament és paral•lel al terme de Quatretonda i l’utilitzen molt veïns del poble per anar a propietats seues que estan dins del terme. I també cal recordar que la majoria dels propietaris a una banda i altra del camí són de Quatretonda. És lògic que l’ajuntament ni que siga un poc l’arregle. Este tema va eixir en la comissió d’ hisenda ultima, anterior al plenari passat, i vaig dir el mateix que dic ara.
   Per altra banda, em preocupa el que esteu diguent perquè la gent pot pensar que l’Ajuntament ha arreglat el camí i lo que ha fet i no res, és pràcticament el mateix. Ha tapat quatre clots i ho ha deixat un poc transitable, però després d’unes pluges un poc fortes, tornarà a estar igual.
   El que hi ha que fer i aixina també li ho vaig a l’alcalde en la comissió és asfaltar eixe camí que té una gran pendent des del la ratlla amb el terme de Quatretonda que ja està asfaltat, fins a dalt del Puig el Rei i després continuar-lo fins a la caseta del Pardalets. I això deuria fer-se, pagant una part la Diputació i l’altra part a mitges, Quatretonda i Llutxent. I deixeu de parlar d’aquest tema que esteu fent el ridícul.

   • desgavell ha dit:

    David, jo no sóc precisament, del BLOC ni gens arrimat, però a mi em pareix que si ixes persones paguen els impostos en Llutxent per molt que siguen d’aci el qui ho ha d’arreglar és l’ajuntament de Llutxent. I pot ser que haja sigut poca la reparació, jo no ho tinc clar, però els recursos que hi hagen s’han d’invertir en Quatretonda, per pocs que siguen. I no arreglar eixe camí, ni cap altre perquè hi hagen Peperos que tinguen bancals per ahí. Els criteris han de ser uns altres, no les afinitats polítiques o personals que tinguen. El ridicul es fa defensant l’indefensable.

    • David Mahiques Alberola ha dit:

     No hi ha que ser justetet i les coses no es poden tallar amb un ganivet.
     El camí que estem parlant està asfaltat dins del terme de Quatretonda i des d’este punt fins a la caseta del pardalets, més de la meitat ratlla entre els dos termes. I la resta va pràcticament paral•lel al terme de Quatretonda.
     A més, molts veïns de Quatretonda passen per ell per anar a les seues propietats que estan dins del terme de Quatretonda. Este camí sempre ha segut molt dificultós.
     La solució és que la Diputació assumeixca arreglar este camí, pague part dels cost d’asfaltar-lo i si falta algo més, a meitat entre Quatretonda i Llutxent, s’arregla.
     No cal generar polèmiques inútils i el que cal és resoldre les coses.

   • jordi nadal ha dit:

    Si a tu el pareix que fem el ridícul allà tu, cadascu diu el que pensa i s’arrisca a fer el ridicul o no, tu no l’has fet mai?, no ens ha paregut mai mal arreglar-ho a mitges, i per poc que siga el arreglo, mentre quede un cami que la propietat siga tota de Quatretonda per arreglar, no es deuría gastar ni un euro en eixe ni en altres camins que no estiguen al nostre terme. Lo millor és el que tu has dit, pero si no es fa, els amos dels bancals igual que presionen ací han de presionar en Llutxent i si fa falta en la Diputació, que es on paguen els seus impostos. NO ha de pagar Quatretonda el que no li toca, i menys per fer un favor a algun proper.

   • Rafel Benavent Vidal ha dit:

    David, tu pots pensar que nosaltres fem el ridícul exigint que qui cobra l’IBI de rústica i la taxa de camins siga qui pague la reparació del camí.
    Nosaltres podem pensar que tu, defensant el que és indefensable ets ridícul i patètic.

    • Rafa ha dit:

     Jo tinc un bancal en un cami paral.lel al terme de Llutxent, a 3 km anant a la Serra i està intransitable, però paral.el. ¿ Tinc dret a que me’l asfalten desde Llutxent o desde Quatretonda ?
     Es paralelo al terme però no paratonto.

 4. Juan Carlos Espí Benavent ha dit:

  Si la excusa de l´alcalde és que els bancals de Llutxent son propietat de gent de Quatretonda,
  el que deuria fer ara l´alcalde és arreglar els camins de Torrella, ja que sent terme de Benigànim la majoria de propietaris dels bancals son gent de Quatretonda.

Comenta sobre aquest article:Per seguretat, per enviar el comentari has de calcular la següent operació.
Últims comentaris

RECEPTES

Torró d’ametla

Ingredients (Per a unes dos pastilles de torrons, depenent de la mida)

(No hi ha comentaris)

COQUES DE SANT MARTÍ

Aquest és un dolç típic de Quatretonda que es fa per a la festa de Sant Martí. També són típiques d’altres pobles de la nostra comarca amb el nom de …

(No hi ha comentaris)

Coca de carabassa

Aquest dolç típic de les comarques centrals que s’elabora en Pasqua, encara que el seu origen es pot situar a la Ribera Alta, té moltes variant i presentació finals a mesura que …

(1 comentari)