Home » CAP »Músicactualitat »Totes les categories » Llegint actualment:

Diada mundial de l’aigua

22/03/2013 CAP, Músicactualitat, Totes les categories Sense comentaris

El 1992 l’Assemblea General de Nacions Unides va establir que el 22 de març de cada any es commemoraria el Dia Mundial de l’Aigua. Aquest dia és una oportunitat per a conscienciar-nos del valor i la importància que realment mereix aquest recurs, ja que sovint per les comoditats i la facilitat en que tenim en l’actualitat l’aigua, sols cal obrir l’aixeta per a que brolle aigua transparent, fa que infravalorem aquest bé.

http://www.scientificamerican.com/

Més de dos terços de la superfície del planeta estan coberts d’aigua, tot i això, el volum d’aigua a la terra és molt poc si ho comparem en el volum total del planeta. Vora el 96 % de l’aigua es troba en els oceans i sols un 4% entre llacs, rius, atmosfera, casquets polar, sers vius…  L’aigua és fonamental per a la vida i el desenvolupament, açò ocasiona conflictes, des de guerres entre països a disputes polítiques per transvasaments, com el que demanaven per a Alacant i Múrcia fa uns anys. És que un dels entrebancs per a la concentració de la població en ciutats, és la disponibilitat d’aigua de qualitat. No obstant, en la nostra terra hem vist grans barbaritats, es construïen urbanitzacions i camps de golf a pesar de que els estudis tècnics eren desfavorables per manca d’aigua.

xiquet aigua

A nivell global, l’accés a l’aigua potable és un greu problema, és la causa de malalties i pobresa per a una quarta part de la població mundial. Segons UNICEF cada dia moren 3000 xiquets per falta d’aigua potable.

A casa nostra ja han arribat als mitjans de comunicació diferents casos de contaminació que han afectat al normal subministrament d’aigua per a consum, des de contaminació per hidrocarburs, passant pels casos d’altes concentracions de nitrats i acabant amb la “moda actual” dels herbicides presents en l’aigua de consum, com a XivaCarcaixent i Alzira on fa poc es va detectar que l’aigua no era bona per al consum i es va prohibir el seu consum per beure i cuinar fins que es van instal·lat filtres per rebaixar la contaminació fins a valors que compleixen amb la legislació vigent.

Monsanto pesticide to be sprayed on food crops.Fa uns dies el Levante-EMV es feia resó de que més de 200 municipis valencians registren valors de nitrats i herbicides superiors als recomenats.  Això ens hauria de fer pensar, ja que tenim el problema a casa i reflexionar sobre el model d’evolució que volem. No podem seguir malbaratant aquest recurs, utilitzant més aigua de l’estrictament necessària i contaminant l’aigua que tenim al nostre abast.

 

 

TOT AQUEST ROTLLO SOLS ERA PER AFEGIR UNA CANÇÓ AL DIA DE HUI: La que propose és aquella mítica cançó dels Toreros Muertos, amb Paco Carbonell com a cantant, de manera irònica la cançó repesa el cicle de l’aigua.

[audio:http://quatretondainformacio.com/wp-content/uploads/2013/03/mi-ag%C3%BCita-amarilla.mp3]

Josep

 

Comenta sobre aquest article:Per seguretat, per enviar el comentari has de calcular la següent operació.
Últims comentaris

RECEPTES

Torró d’ametla

Ingredients (Per a unes dos pastilles de torrons, depenent de la mida)

(No hi ha comentaris)

COQUES DE SANT MARTÍ

Aquest és un dolç típic de Quatretonda que es fa per a la festa de Sant Martí. També són típiques d’altres pobles de la nostra comarca amb el nom de …

(No hi ha comentaris)

Coca de carabassa

Aquest dolç típic de les comarques centrals que s’elabora en Pasqua, encara que el seu origen es pot situar a la Ribera Alta, té moltes variant i presentació finals a mesura que …

(1 comentari)