Home » Comarcals » Llegint actualment:

Compromis dimiteix a la Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida i demana tornar al consens

26/12/2012 Comarcals 7 Comentaris

Compromís per la Vall d’Albaida ha dimitit de tots el òrgans de Govern a la Mancomunitat dels que fins ara formaven part, mantenint tanmateix els consellers al plenari.

Segons ha anunciat este matí en roda de premsa Jesús Pla, alcalde d’Agullent i portaveu de Compromis a la Mancomunitat, acompanyat per Emili Mira, Fran Quesada i Josep Francés, “Compromís no està disposat a seguir formant part d’uns òrgans on s’ha perdut la representativitat política i territorial  i s’ha produït un greu trencament del consens que sempre ha caracteritzat a este estament comarcal”.
roda compromis Vall 26-12-12_2Segons Pla: “les formes i l’actitud quasi dictatorial de la mesa i el seu president, Juan Puchades, en no admetre al nou conseller d’Ontinyent de COMPROMÍS, Josep Francés per a la votació del plenari a la proposta del Consorci de residus, però si com a representant a les diferents comissions, evidència la contradicció i el fet de que simplement volien guanyar la votació”, “encara que fóra amb el vot de qualitat del president com al final va ser”, ja que membres del PP comarcal, no van anar a votar o es van abstenir trencant així la disciplina de partit.
Emili Mira afegia: “també és ben simptomàtic el fet de no permetre el vot secret, senyal de que es podria perdre la votació gràcies al vot contrari d’alguns membres entre les files populars a la comarca”. Recordava “els esforços fets per COMPROMÍS durant les diferents negociacions i el fet de no haver-les utilitzat políticament en ares del bon clima i funcionament de la comarca”.
Per altra banda, des de COMPROMÍS, i en paraules de Josep Francés: “entenem que és un desgavell que els consellers d’Ontinyent queden apartats de la Junta de Govern i pressa de  decisions, com es pretén en la proposta de composició d’aquesta Junta, tractant-se de la capital i la població més gran de la comarca”.
Fran Quesada per la seua part, recordava que: “el més important era i és el pla de minimització consensuat en el passat per totes les forces i ara trencat unilateralment pel PP amb la imposició d’adhesió al consorci pel vot de qualitat sense consens i des de la Mancomunitat passant per damunt de la voluntat dels municipis”
Així, Fran Quesada anunciava la seua dimissió com a conseller delegat de Medi Ambient i residus, per la seua part, Emili Mira la dimissió de la conselleria de turisme, així com del seu lloc a la Junta de Govern com a representant de COMPROMÍS, després de la destitució de Julià Engo per part de l’Ajuntament d’Olleria i finalment Josep Francés, encara que de “facto” de les comissions de Comptes i Dictamen de les que forma part des del plenari del passat divendres.
Tots coincidien i remarcaven la voluntat de COMPROMÍS a nivell comarcal de continuar amb la tasca en la Mancomunitat ja que es tracta d’un element integrador del territori i solidari amb les poblacions més menudes (amb serveis com el projecte TREBOL i la recollida de fem amb el nostre pla de minimització, entre d’altres), de la nostra comarca, així com de tornar al consens que sempre ha caracteritzat a este estament comarcal, recordant que l’adhesió de les poblacions a ell és voluntari.
Acabàvem la roda, cridant a la reflexió als membres del PP a la comarca i convidant-los a reprendre el camí del passat en la pressa de decisions amb el consens de totes les poblacions i totes les forces polítiques, ja que eixa ha estat sempre la filosofia de la Mancomunitat i no la de guanyar votacions,  perquè el més important són les persones, les ciutadanes i els ciutadans de les nostres poblacions, que ara, hauran de pagar el doble pel mateix servei de la recollida del fem a banda de l’impacte ecològic que suposa.

Notícies relacionades:

Actualment hi ha "7 comentaris" en aquest article:

 1. jordi nadal ha dit:

  Mol bé, es el que toca, això havien de fer tots, que es queden ells asoles a la mancomunitat, ara a fer el que es puga contra esta mafia, recorrer, protestar, sobretot explicar-ho als pobles, el que estiga al nostre abast.

 2. David mahiques Alberola ha dit:

  Jordi això d’abandonar les institucions perquè s’adopta una decissió que no comparteixes per greu que siga, és des ser un monyicot en política i fer bovades. Si tu les vol fer, fes-les, però no demanes als demes que les fassen.
  Adeu

 3. jordi ha dit:

  Perdona David, però la decisió d’eixir`dels organs de govern és per a mi una decisió valenta i no una monyicotà que dius tu, mentre no es torne al consens que es el que ha regit sempre la mancomunitat, no té sentit, es més torne a dir que ho hauria de fer també el PSOE, encara que siga com a mesura de presió, si el més important de la mancomunitat, el 90% del pressupost, com es la basura no hi ha consens, doncs ” apaga i vamonos” que diuen.

  • David Mahiques Alberola ha dit:

   Jordi no hi ha res que personar. Ni 90 % ni 10 %, això tot són cuentos. Si s’abandona la Mancomunitat a banda de ser una monyicotà, també es fer-li el llit al PP que aixina té excusa per acabar amb la mancomunitat. I dirà que no es ell, són els altres.
   Però com et dic cadascú pot fer el que vulga. El que no accepte es que aneu dient a cadascú el que té que fer. Pareixqueu un acolla de rectors sermoneros que aneu pontificant per ahí.

 4. samaruc ha dit:

  En el tema del fem ens estan enganyant, ens han frutat tot el que han pogut i més, ara només queda queda per fer negoci la basura i ho tenen que aprofitar, al pas que van mos llevaran hasta el caminar. A mi em pareix que ja va siguent hora que es doenen les explicacions pertinents. Com a mínim mos podrien donar una explicació de quins sons els motius per entrar en ixe consorci, l’única cosa que veig jo és que será més car per a donar-mos el mateix sevici.

 5. jordi nadal ha dit:

  Ho haurem de votar al poble:
  El darrer ple de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida continua duent rastre. Ara amb la presentació d’un recurs de reposició per part de Compromís contra l’acord adoptat en el punt vuité sobre l’adhesió al Consorci de Residus, i que eb reclama la nul·litat.

  El recurs que s’ha presentat aquest dilluns fa referència a la incapacitat legal de la Mancomunitat per a decidir la delegació del servei del fem dels municipis de la comarca, una competència que segons la formació és exclusiva dels ajuntaments, a més, que el Consorci tampoc no podria integrar una Mancomunitat dins la seua estructura.

  Compromís al·lega també que la votació no va arribar a recollir ‘el vot favorable de la majoria absoluta del nombre legal de membres de l’òrgan’, i relacionat amb això, que s’impedira el vot al representant de l’Ajuntament d’Ontinyent que substituïa Filiberto Tortosa.

  • Fart de pagar impostos ha dit:

   A mi em pareix que açò pasa de marró oscur a negre, com van fernos pagar molt més pel mateix servici?. El tema està clar, a final de mes hi ha que repartir els sobres com be ho diuen les notícies estos dies, per a repartirne hi ha que arreplegarlos antes.

   I si mos rebotem, la generalitat ens obliga com diu la notícia.

Comenta sobre aquest article:Per seguretat, per enviar el comentari has de calcular la següent operació.
Últims comentaris

RECEPTES

Torró d’ametla

Ingredients (Per a unes dos pastilles de torrons, depenent de la mida)

(No hi ha comentaris)

COQUES DE SANT MARTÍ

Aquest és un dolç típic de Quatretonda que es fa per a la festa de Sant Martí. També són típiques d’altres pobles de la nostra comarca amb el nom de …

(No hi ha comentaris)

Coca de carabassa

Aquest dolç típic de les comarques centrals que s’elabora en Pasqua, encara que el seu origen es pot situar a la Ribera Alta, té moltes variant i presentació finals a mesura que …

(1 comentari)