Home » CAP »Comarcals » Llegint actualment:

A un pas de l’entrada al Consorci, a un pas de l’increment de la taxa de fem

24/12/2012 CAP, Comarcals 16 Comentaris

El ple de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida va aprovar divendres la proposta d’adhesió dels 34 municipis de la comarca al Consorci de residus. Aquesta proposta implica que els municipis de la Vall d’Albaida entrarem en el consorci si aquest accepta que no paguem 2012 i indemnitza a l’empresa RECISA que és l’encarregada de la recollida, transport i tractament dels residus generats a la nostra comarca.

vots representants quatretondaEs va aprovar, però amb una votació molt ajustada, ja que va ser el vot de qualitat del president de la Mancomunitat, Juan Puchades, el que va desfer l’empat. Per una banda, amb 33 vots, el PSOE, Compromís, EU i UCiD van votar oposant-se a la integració. Haveren pogut ser 34 vots, però la presidència no va admetre el de Josep Francés (Compromís), qui entrava en representació d’Ontinyent en substitució de Filiberto Tortosa, l’anterior president de la Mancomunitat. Aquest vot els hauria donat la majoria, ja que l’alcalde de Bufali (PP) es va abstenir, i el representant del Palomar (PP) no hi va assistir. Així doncs, els 32 vots del PP (inclosos els vots dels tres representants de Quatretonda) i 1 de GdO van sumar 33 vots també, de manera que va haver de ser el vot de qualitat del president el que va desfer l’empat.

L’entrada al Consorci suposarà la supressió el Pla de Minimització de Residus que presta la Mancomunitat i l’encariment de la taxa de fem, que pot arribar a augmentar en un 90%.

No obstant això, els partits contraris a aquesta adhesió han assegurat que continuaran amb la batalla política per evitar-ho.

Per altra banda, els treballadors de RECISA han anunciat que convocaran una vaga indefinida en el servei després de Nadal ja que no els han pagat encara el mes de novembre ni la paga de Nadal, el que se suma als constants endarreriments en el pagament de les nòmines des de fa dos anys.

Notícies relacionades:

Actualment hi ha "16 comentaris" en aquest article:

 1. Juan Carlos Espí Benavent ha dit:

  -Que és preparen els ciutadans que a partir de Gener rebran dos rebuts del fem, un desde la Diputació i un desde l´ajuntament que sumant els dos ascendira quasi al doble del que estan pagant actualment, sense comptar les futures pujades.
  -Tàmbe hi ha que tenir en compte que la gestió dels ecoparcs passara al consorci de residus i
  aquesta gestió ascendira a uns 300.000€ anuals .
  -Tàmbe hi ha que tindre en compte que el consorci de residuos és una “empresa publica”amb una participació del 15% de la Diputació de valència i un 25% de la generalitat valenciana, i ja sabeu tots com funcionen les empreses publiques en la comunitat valenciana
  “EMARSA”TRACSA”VAERSA”AEROCAS”CACSA”etc… amb directius colocats a dit amb grans salaris i empreses amb deutes i tot tipus de conflictes juducials

 2. vicent ha dit:

  A vore, ens van a cobrar més pel mateix servici que teníem fins ara i tots els del PP han votat a favor?
  açò fa molta pudor, ja comencen a faltar explicacions.
  I els del PP de Quatretonda també han votat a favor d’açò??!!!!, crec que com a veí de Quatretonda mereix una explicació dels motius pels quals em cobraran molt més pel mateix.

  • David Mahiques Alberola ha dit:

   El consellers per l’ajuntament de Quatretonda que en són tres: l’alcalde i dos regidors van votar a favor d’integrar-se al consorci.
   De tota manera aquest acord no és vàlid legalment. El Partit Socialista va a impugnar-lo. Tenen que ser cada ajuntament el que ratifique entrar al Consorci. I l’ajuntament bde Quatretonda no està i per tal legalment deurà d’aprovar entrar.

   • David Mahiques Alberola ha dit:

    No cal dir, que els tres consellers de l’ajuntament són del PP.

   • Rafa ha dit:

    Si es aixi com dius, David M, el que teniu que fer, com a responsables politics que sou, es impugnar-ho per a desfer-ho (que te igual perque al Ple ho aprovaran igual) i denunciar al que ha votat i ha revalidad aquell acord. Si, a mes a mes, es decisió del grup politic governant, també. Es l’unica manera de pendres les coses en serio, i mes estes que son de tots.

 3. David bellver ha dit:

  EXPLICACIÓ: Et diran, “així ja no ens costa diners a l’ajuntament o ens en costa menys i la gestió serà millor i bla, bla bla. Fins ara ens costava tant i d’ara endavant serà més econòmic”.
  A vore, a l’ajuntament menys i als veïns més?? Com es menja això?? l’Ajuntament no som els veïns de Quatretonda??? D’estalvi crec que no hi haurà cap.
  I si es per altres raons que no siguen estes, les desconec, aleshores ens calen les explicacions necessàries.

  Politicuchos = malgestors

  • olivera borda ha dit:

   Quan dius Politicuchos=malgestors, discrepe de tu. Els polítics que malbaraten els nostres diners i es carreguen drets com la sanitat, l’educació pública, precisament no són malgestors o com a mínim en els seus patrimonis. Es pot vore una tendència creixent i ben positiva en els seus patrimonis a mesura que a nosaltres ens pujen impostos, taxes i ens privatitzen serveixs.
   Respecte el tema la gestió de la basura a la vall, jo crec que era una cosa que no tenien controlà els del PP i tenen que clavar-li ma, els serveis esencials (salut, educació, basura…) són els únics negocis que queden i per a fer diners hi ha que dominar-los.

 4. Juan Carlos Espi Benavent ha dit:

  http://www.levante-emv.com/comarcas/2012/12/26/vecinos-vall-dalbaida-pagaran-90-basura-2013/962620.html

 5. Juan Carlos Espí Benavent ha dit:

  http://www.levante-emv.com/opinion/2012/12/29/luz-basura-caras/963295.html

 6. Juan Carlos Espí Benavent ha dit:

  http://www.levante-emv.com/comarcas/2012/12/29/titulares-destacados-ediciones-comarcales/963141.html
  La diputación gira el recibo de la basura a titulares fallecidos y casas de aperos

 7. Juan Carlos Espí Benavent ha dit:

  http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2012/12/31/consell-aplica-tasa-deposito-vertedero-encarece-basura/963604.html

 8. Juan Carlos Espí Benavent ha dit:

  http://comarcalia.info/2012/12/28/tota-loposicio-de-lajuntament-de-xativa-insta-a-la-ciutadania-a-no-pagar-el-rebut-del-consorci-de-residus/

 9. Fart de pagar impostos ha dit:

  A mi em pareix que açó només es per a traure mes diners, res mes. Jo ja estic fart de pagar, sempre mos toca als mateixos i mentrestant els de dalt a guanyarne bon cabas. Vaig votar al PP en el seu dia al poble, pero veig que me l’han pegat ben pegà, es gasten els diners en el que es dona la gana i a pujar impostos, ja està be.

 10. Juan Carlos Espi ha dit:

  http://www.levante-emv.com/valencia/2013/01/11/gestora-basuras-cobra-golpe-anos-tasa-tamer-borboto-carpesa-benifaraig/965984.html

 11. David mahiques Alberola ha dit:

  Rafa, perdona que no t’haja contestat abans. Nosaltres anem a recurrir l’acord del plenari de la mancomunitat per considerar que no s’ajusta a llei. Els únics que poden acordara entrara o no al consorcio són els ajuntaments. Demà tenim convocada la comissió ejecutiva comarcal del partit i et dire alguna cosa.
  Cal recordar que el PP té la majoria absoluta i fa el que vol i creu. Són els ciudatans els que tenen que demanar-li explicacions al PP i a l’alcalde de per què van votar com van votar?
  Bona vesprada

 12. David Mahiques Alberola ha dit:

  Rafa, no he pogut contestar abans.
  Nosaltres des del Partit Socialista el que anem a fer es posar un recurs de reposició contra l’acord del plenari de la Mancomunitat. Considerm entre altres coses, que eixe acord només poden pendre’l els ajuntament i no la mancomunitat i al mateix temps això abligarà a un altre debat en un altre plenari de la mancomunitat. Debat interessant i atennet a com hagen evolucionat les coses.
  Bon dia i adeu.

Comenta sobre aquest article:Per seguretat, per enviar el comentari has de calcular la següent operació.
Últims comentaris

RECEPTES

Torró d’ametla

Ingredients (Per a unes dos pastilles de torrons, depenent de la mida)

(No hi ha comentaris)

COQUES DE SANT MARTÍ

Aquest és un dolç típic de Quatretonda que es fa per a la festa de Sant Martí. També són típiques d’altres pobles de la nostra comarca amb el nom de …

(No hi ha comentaris)

Coca de carabassa

Aquest dolç típic de les comarques centrals que s’elabora en Pasqua, encara que el seu origen es pot situar a la Ribera Alta, té moltes variant i presentació finals a mesura que …

(1 comentari)