Home » CAP »Senderisme i muntanya » Llegint actualment:

Conclou el II Curs de bolets organitzat pel GMValldigna a “La Bastida”

20/12/2012 CAP, Senderisme i muntanya Sense comentaris

El Grup Muntanya Valldigna va organitzar el passat cap de setmana el II Curs de Bolets en el Refugi-alberg La Bastida, que com el primer, ha estat impartit per Isaac Garrido Benavent, biòleg de Quatretonda especialitzat en micologia.

973El curs va començar el dissabte amb una introducció de la biologia dels fongs i espècies comestibles a la Serra de Quatretonda. A més, durant tota la jornada es van explicar les característiques identificatives dels bolets: l’esclata-sang de pi blanc, el fredolic, la morena, la llenega, el cama-sec, la pota de perdiu, etc., les espècies comestibles i rares, com també, la conservació i cuina. A més, els alumnes realitzaren una eixida per a recol·lectar i identificar les diferents espècies explicades durant el dia.

El diumenge es va realitzar una xicoteta xerrada sobre els bolets tòxics i els líquens, i després, es va fer una excursió per a identificar diverses espècies. A les 14 hores dinaren una paella amb carxofes i faves, acompanyada de bolets comestibles recollits al llarg de les dos jornades, i van contar les vivències  passades a l’alberg al llarg dels dos dies.

Els participants van poder gaudir de diferents àpats de la nostra cuina mediterrània i degustar diferents plats de bolets durant l’estància a l’alberg. Finalment, es va fer entrega d’un diploma acreditatiu per a cada participant.

Notícies relacionades:

Comenta sobre aquest article:Per seguretat, per enviar el comentari has de calcular la següent operació.
Últims comentaris

RECEPTES

Torró d’ametla

Ingredients (Per a unes dos pastilles de torrons, depenent de la mida)

(No hi ha comentaris)

COQUES DE SANT MARTÍ

Aquest és un dolç típic de Quatretonda que es fa per a la festa de Sant Martí. També són típiques d’altres pobles de la nostra comarca amb el nom de …

(No hi ha comentaris)

Coca de carabassa

Aquest dolç típic de les comarques centrals que s’elabora en Pasqua, encara que el seu origen es pot situar a la Ribera Alta, té moltes variant i presentació finals a mesura que …

(1 comentari)