Home » CAP »Comarcals »Locals » Llegint actualment:

Nova jornada de vaga a l’IES les Foies.

19/10/2012 CAP, Comarcals, Locals 4 Comentaris

Ahir, una vegada més, els alumnes de les escoles i instituts de l’Estat Espanyol van realitzar una jornada de vaga. Fins ara, totes aquestes vagues eren convocades sols pels sindicats d’estudiants, però en aquesta s’ha sumat a la convocatòria la CEAPA (Confederació Espanyola d’Associacions de Pares i mares d’Alumnes). L’agrupació demanava que els pares feren vaga, és a dir, que no dugueren als seus fills a l’escola ni a l’institut.

Segons els convocants estem davant d’un atac sense precedents als drets de l’alumnat i de les famílies, amb retallades salvatges en l’educació espanyola combinats amb una nova llei d’educació que vol aprovar el Govern igualment inacceptable. Denuncien que l’alumnat i les famílies estan suportant múltiples retallades, que no fan altra cosa que castigar les ja malmeses economies familiars, abocant a l’abandonament educatiu a molts estudiants per qüestions econòmiques. També diuen que és inacceptable que s’eliminen tot tipus d’ajudes a l’alumnat i les famílies, s’incrementen les quotes i les taxes, fins i tot creant-ne on no existien.

A l’IES les Foies de Benigànim van secundar la vaga pràcticament el 100% dels alumnes de tercer d’ESO i nivells superiors, mentre que la participació entre els alumnes del primer cicle de l’ESO va ser lleugerament inferior. Per contra, a l’escola del poble no es va seguir la vaga.

Notícies relacionades:

Actualment hi ha "4 comentaris" en aquest article:

 1. Josep Lluís Gironés i Mahiques ha dit:

  Estem davant d’un escenari on està en joc la supervivència d’una educació pública de qualitat. Això és el que li interessa al govern del PP, que la educació pública siga un fracàs, perquè ells i els seus amics puguen fer negoci en l’ensenyament privat.

  Ací al poble no es va seguir la vaga, però sé d’alguns mestres que van posar exàmens eixe mateix dia. I molts de vosaltres ho sabeu i ho podeu comprovar. Els mateixos mestres han posat obstacles per a coartar el dret constitucional que tenim de fer vaga. I això és vergonyós!

  I a més a més les retallades no sols afecten al professorat: ens afecten a tots! Anem abocats a una societat (50 anys enrere) on només tíndran accés a la educació la gent amb cert nivell econòmic, i no aconseguim canviar-ho, els nostre fills patiran les conseqüències. Temps al temps….

  • maria ha dit:

   Estic molt d’acord amb tu, però trobe que l’AMPA també té molta responsabilitat d’açò si no ha avisat. Jo ja no sóc mare d’alumnes que van a l’escola, però si no es fa informar als pares, molt mal fet, ja que són ells els que convocaven. Els sindicats avisen als seus afiliats, l’AMPA també hauria d’haver avisat als seus membres.

   • Josep Lluís Gironés i Mahiques ha dit:

    Els pares si que ho sabien, pero les mestres van posar exàmens. A l’institut de Benigànim, hi havia programats examens per a eixe dia i els van posar per a un altre. Ací no s’ha fet així. S’han posat i en pau! I qui no vaja…

    • Vicent ha dit:

     Doncs tota la raó del món tens. No hi ha dret que posaren exàmens ixe dia, amb motiu de coartar el dret de vaga. El més trist que veig jo, és que aquesta gent que posa traves als que volen fer vaga, també sofriran les retallades i els seus fills i els seus nets. Molt trist que hi haja gent que no veja la realitat que se’ns ve damunt.

Comenta sobre aquest article:Per seguretat, per enviar el comentari has de calcular la següent operació.
Últims comentaris

RECEPTES

Torró d’ametla

Ingredients (Per a unes dos pastilles de torrons, depenent de la mida)

(No hi ha comentaris)

COQUES DE SANT MARTÍ

Aquest és un dolç típic de Quatretonda que es fa per a la festa de Sant Martí. També són típiques d’altres pobles de la nostra comarca amb el nom de …

(No hi ha comentaris)

Coca de carabassa

Aquest dolç típic de les comarques centrals que s’elabora en Pasqua, encara que el seu origen es pot situar a la Ribera Alta, té moltes variant i presentació finals a mesura que …

(1 comentari)