Home » CAP »Generals » Llegint actualment:

Els temps estan canviant.

09/10/2012 CAP, Generals Sense comentaris

Hui, 9 d’octubre, el diari El País fa pública una enquesta d’intenció de vot dels valencians. En aquesta es mostra que si hi hagués eleccions ara a les Corts Valencianes el PP perdria la majoria absoluta i també qualsevol opció de continuar governant a la Generalitat.

També s’extrau que els dos partits majoritaris s’enfonsen, de fet, el PP perdria 13 escons i el PSPV  en perdria 8. Per altra banda,  Compromís i EUPV pugen considerablement dels 6 i 5 escons respectivament als 13 diputats cadascú. És més, Compromís quedaria a tan sols un 6,3% d’intenció de vot del PSPV.

Entraria també una nova força política conservadora a la cambra,  UPyD, que ho faria amb 6 escons. No obstant això, amb aquestos números el PP no podria formar govern amb UPyD, ja que la suma dels 42 diputats del PP i 6 de UPyD no arribarien a la majoria de 50 escons.

Els desgast de les retallades de Rajoy, els casos de corrupció i la mala gestió que perceben els ciutadans de la gestió valenciana són els causant de la davallada del PP. Pel que respecta al PSOE, la important davallada de les eleccions del 2011 no van ser el fons d’aquesta formació, que continua en caiguda per la seva incapacitat de liderar l’oposició, a més a més, els ciutadans ja no veuen al PSOE com a alternativa al PP.

Respecte a la valoració de polítics, encapçala la llista Mònica Oltra, portaveu adjunta de Compromís amb una nota de 6 sobre 10, la segueix Marga Sanz amb un 5,2 i molt per darrere queden el líder del PSPV, Ximo Puig amb un 4,4 i l’actual president de la Generalitat, el popular Alberto Fabra, amb una valoració de 4,1.

Compromís pren força i és el partit que els ciutadans més creuen que representa els interessos dels valencians amb un augment del 11%, quan el PP i els PSOE baixen un 16% i un 7% respectivament. EU no varia pràcticament, sols augmenta un 2%.

 

 

Notícies relacionades:

Comenta sobre aquest article:Per seguretat, per enviar el comentari has de calcular la següent operació.
Últims comentaris

RECEPTES

Torró d’ametla

Ingredients (Per a unes dos pastilles de torrons, depenent de la mida)

(No hi ha comentaris)

COQUES DE SANT MARTÍ

Aquest és un dolç típic de Quatretonda que es fa per a la festa de Sant Martí. També són típiques d’altres pobles de la nostra comarca amb el nom de …

(No hi ha comentaris)

Coca de carabassa

Aquest dolç típic de les comarques centrals que s’elabora en Pasqua, encara que el seu origen es pot situar a la Ribera Alta, té moltes variant i presentació finals a mesura que …

(1 comentari)