Home » CAP »Comarcals »Cultura »Locals » Llegint actualment:

Es presenta la Diada de Bandes de la Vall d’Albaida

10/06/2018 CAP, Comarcals, Cultura, Locals Sense comentaris

Ahir per la vesprada es va presentar al saló d’actes de l’ajuntament la programació de la Diada de Bandes de la Vall d’Albaida que tindrà lloc el proper dissabte al nostre poble. A més a més, es va donar a conèixer el cartell anunciador de l’esdeveniment.
En primer lloc va intervenir Antonio Benavent, president de l’A.M. La Nova, entitat organitzadora de l’aplec qui va animar als veïns a participar i gaudir de la diada.
Tot seguit va ser el torn de l’alcaldessa de Quatretonda, Aina Benavent, que també va animar a tothom a participar i gaudir de l’acte. Així mateix, va manifestar l’alegria de l’equip de govern de que s’acollira al nostre poble la diada i especialment de que fóra just enguany que les bandes s’han declarat Bé d’Interés Cultural. A més a més, va reivindicar que aquesta trobada hauria de servir per posar en valor la importància que tenen les bandes per a la societat i la cultura de cada poble i també per fer un homenatge als músics pel seu esforç, dedicació i companyonia.
Seguidament va ser el torn de Juan Cháfer, president comarcal de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana que també va posar en valor la tasca de les bandes de música i va assegurar que la FSMCV està molt satisfeta de la declaració de BIC la tradició musical popular valenciana però que no es conformen amb aquest reconeixement i que van a intentar aconseguir-ne d’altres a nivell internacional.
A continuació, Fede Vidal, conseller de cultura de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida també va insistir en el paper per a la societat que fan les bandes de música i en el paper vertebrador per a la comarca que fa la Diada de la propera setmana.
Tot seguit va arribar un dels moments més esperats de la vesprada, la presentació del magnífic cartell de la Diada, realitzat per Joan Enric Benavent que, com l’escultura d’homenatge a la dansà, també l’ha fet de manera desinteressada.
Finalment, va intervenir Fede Oriola, historiador quatretondí, que va fer una exposició molt acurada i a la vegada molt amena i interessant dels 153 anys de tradició bandística a Quatretonda que a tot el públic assistent va agradar moltíssim.

Notícies relacionades:

Comenta sobre aquest article:Per seguretat, per enviar el comentari has de calcular la següent operació.
Últims comentaris

RECEPTES

Torró d’ametla

Ingredients (Per a unes dos pastilles de torrons, depenent de la mida)

(No hi ha comentaris)

COQUES DE SANT MARTÍ

Aquest és un dolç típic de Quatretonda que es fa per a la festa de Sant Martí. També són típiques d’altres pobles de la nostra comarca amb el nom de …

(No hi ha comentaris)

Coca de carabassa

Aquest dolç típic de les comarques centrals que s’elabora en Pasqua, encara que el seu origen es pot situar a la Ribera Alta, té moltes variant i presentació finals a mesura que …

(1 comentari)