Home » CAP »Locals » Llegint actualment:

L’AJUNTAMENT APROVA EL “XEC EMPRENEDOR” I EL BANC DE TERRES AGRÍCOLES

12/02/2018 CAP, Locals Sense comentaris

El passat 26 de gener va tenir lloc el plenari ordinari del mes de gener i una vegada aprovada l’acta de la sessió ordinària del mes de novembre, es van aprovar, per unanimitat, les bases per a concedir les ajudes anomenades “Xec Emprenedor”. Aquestes ajudes tenen l’objectiu de fomentar i impulsar l’autoocupació així com la creació d’activitat empresarial a Quatretonda. L’Alcaldessa de Quatretonda, Aina Benavent, ha destacat la importància i utilitat d’aquestes ajudes per aquelles persones que decideixen emprendre una activitat laboral per compte propi, ja que amb el “Xec Emprenedor” es pretén ajudar a sufragar les despeses inicials i, a més a més, es busca millorar l’índex d’autoocupació i d’emprenedors al nostre municipi. El “Xec Emprenedor” és una ajuda de 500 euros a fons perdut que podran sol·licitar, una vegada estiga aprovada la ordenança definitivament al BOP, tots aquells veïns i veïnes que òbriguen un negoci al poble al llarg d’aquest 2018.

Tot seguit, es va aprovar, amb l’abstenció del PP, una proposta d’alcaldia per retirar les plaques que contenen simbologia franquista i que encara existeixen al nostre municipi. Es tracta de nou plaques que es troben “als pissos”. D’aquesta manera es pretén complir amb la Llei de la Memòria Històrica que diu textualment que “les administracions públiques, en l’exercici de les seues competències, prendran les mesures oportunes per a la retirada d’escuts, insígnies, plaques i altres objectes o mencions commemoratives d’exaltació, personal o col·lectiva, de la sublevació militar, de la Guerra Civil i de la repressió de la Dictadura”. D’aquesta manera, en els propers dies, es comunicarà a la comunitat de veïns que han de retirar les plaques amb símbols falangistes i que les han de substituir per altres que l’Ajuntament els facilitarà gratuïtament. Així mateix, l’Ajuntament custodiarà i conservarà una mostra de les plaques pel seu interès per a la investigació històrica.

A continuació es va desestimar amb els vots a favor del PP i els vots en contra del PSOE i de Compromís una moció del grup popular per recolzar i defendre la presó permanent revisable. La portaveu de Compromís va explicar els arguments pels quals el seu grup anava a votar en contra de la moció, arguments que també van fer seus els regidors del PSOE. Bàsicament, segons va explicar, van votar en contra perquè la presó permanent revisable es tracta d’un eufemisme per no dir cadena perpètua i aquesta és totalment anticonstitucional segons l’article 25.2 en el qual es priva la reeducació i la reinserció social que és totalment impossible en penes tan llargues. Així mateix, va recalcar que la presó permanent revisable va totalment en contra de les recomanacions de bones practiques penitenciaries les Nacions Unides i a més a més, està totalment demostrat que no serveix per reduir el nombre de delictes ni la gravetat d’aquestos.

Finalment, es van aprovar les bases reguladores del banc de terres agrícoles de Quatretonda. Es tracta de regular el procediment per a posar en contacte les persones interessades en treballar terres amb els propietaris disposats a cedir-te. Una vegades estiguen aquestes aprovades definitivament al BOP es posarà en funcionament el banc.

Notícies relacionades:

Comenta sobre aquest article:Per seguretat, per enviar el comentari has de calcular la següent operació.
Últims comentaris

RECEPTES

Torró d’ametla

Ingredients (Per a unes dos pastilles de torrons, depenent de la mida)

(No hi ha comentaris)

COQUES DE SANT MARTÍ

Aquest és un dolç típic de Quatretonda que es fa per a la festa de Sant Martí. També són típiques d’altres pobles de la nostra comarca amb el nom de …

(No hi ha comentaris)

Coca de carabassa

Aquest dolç típic de les comarques centrals que s’elabora en Pasqua, encara que el seu origen es pot situar a la Ribera Alta, té moltes variant i presentació finals a mesura que …

(1 comentari)