Home » CAP »Locals » Llegint actualment:

Quatretonda posa en marxa el programa “Jove Oportunitat” per formar joves de 16 a 21 anys

11/01/2018 CAP, Locals Sense comentaris

L’Ajuntament de Quatretonda inicia aquest mes de gener el programa “Jove Oportunitat, JOOP” de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ).

Aquesta iniciativa va adreçada a joves de 16 a 21 anys, amb baix nivell de formació i sense ocupació, potser desmotivats i sense una idea clara de com eixir d’eixa situació. Aquests joves reben assessorament i orientació (coaching), en grup i també individual. És una intervenció que pretén donar un gir radical a la manera en què s’enfronten a la realitat: personal, social i laboral.

Des d’un enfocament integral, cada jove participant reflexionarà sobre el seu projecte de vida i, a continuació, definirà un projecte professional, que es concretarà en un itinerari personalitzat que seguirà a partir de l’endemà del seu pas pel taller. Un camí que els portarà a aconseguir els seus objectius vitals i professionals.

Cada jove visitarà un mínim de 20 “empreses d’acollida” en estades molt breus, d’una a tres ‘jornades laborals’, en què conviurà amb professionals de 10 sectors distints, com a mínim. L’objectiu és que adquirisca una visió global del mercat laboral, des de la qual realitzar, de forma fundada, l’opció personal per una via professional determinada. Esta opció potser li confirmarà idees prèvies però també és possible que siga el resultat del descobriment d’una passió nova per una professió en què no haguera pensat mai.

Es tracta d’una proposta molt positiva per aquells joves que pel motiu que siga han deixat els seus estudis o que només tenen el títol d’ESO i que ara poden tindre amb el Projecte JOOP una oportunitat d’encetar un nou camí al mercat laboral.

La filosofia que inspira esta actuació va nàixer a França a les “Escoles de la Segona Oportunitat” i, pels bons resultats obtinguts, el Fons Social Europeu-Iniciativa d’Ocupació Juvenil (FSE-IEJ) ara dóna suport a la seua implantació a través de l’Institut Valencià de la Joventut i els Ajuntaments.

Els joves interessats en participar-hi, que poden ser tant de Quatretonda com d’altres pobles propers, poden assistir a una reunió explicativa dimarts dia 16 de gener a les 13h en el Saló d’Actes de l’ajuntament de Quatretonda o posar-se en contacte amb els Serveis Socials o l’AODL de l’Ajuntament de Quatretonda.

Notícies relacionades:

Comenta sobre aquest article:Per seguretat, per enviar el comentari has de calcular la següent operació.
Últims comentaris

RECEPTES

Torró d’ametla

Ingredients (Per a unes dos pastilles de torrons, depenent de la mida)

(No hi ha comentaris)

COQUES DE SANT MARTÍ

Aquest és un dolç típic de Quatretonda que es fa per a la festa de Sant Martí. També són típiques d’altres pobles de la nostra comarca amb el nom de …

(No hi ha comentaris)

Coca de carabassa

Aquest dolç típic de les comarques centrals que s’elabora en Pasqua, encara que el seu origen es pot situar a la Ribera Alta, té moltes variant i presentació finals a mesura que …

(1 comentari)