Home » CAP »Locals » Llegint actualment:

L’Ajuntament sol·licita rebaixar el valor cadastral dels immobles

29/05/2017 CAP, Locals Sense comentaris

Aquesta poqueta nit ha tingut lloc el plenari ordinari del mes de maig.

En el plenari s’ha produït el nomenament de la tresorera municipal. En Quatretonda, històricament, sempre ha ocupat aquest càrrec un regidor de l’oposició, però d’acord a la Llei 18/2015 de 9 de juliol  en les corporacions locals amb població inferior a 20.000 habitants les funcions de tresoreria i recaptació han de ser exercides per funcionaris. En aquesta legislatura aquest càrrec estava ocupat pel portaveu del PP, José Luís Oltra i ara passarà a estar ocupat per una funcionaria municipal.

A més a més, al plenari s’ha aprovat, per unanimitat, la generació d’ingressos provinents del Fons de Cooperació Municipal de la Generalitat Valenciana i de la Diputació de València. A Quatretonda ens corresponen 90.396€. D’aquests s’incorporaran 5.000€ a la partida destinada a pagar les despeses de la piscina municipal, ja que aquesta setmana s’estan canviant els sistemes de cloració i filtratge de l’aigua de les piscines. A més a més, es reservaran 10.000€ per a condicionar l’aula d’usos múltiples del C.E.I.P. Rafael Altamira com a menjador escolar, ja que, en principi, el proper curs ja disposarem d’aquest servei a Quatretonda. A més a més, 57.396€ es destinaran a la reparació i manteniment de camins rurals. Els 18.000€ restants van a reservar-se per a poder sol·licitar una ajuda per a canviar canonades d’aigua potable, ja que aquestes subvencions són de 60.000€ però l’Ajuntament ha d’aportar el 30%. Com que aquesta última partida no està creada al pressupost municipal, aquesta incorporació de crèdits ha de passar pel plenari i exposar-se públicament al BOP per a possibles al·legacions.

També, el plenari ha sol·licitat al Cadastre que revise a la baixa els valors cadastrals dels immobles del municipi. L’any passat ja es va sol·licitar, i aprovar, que s’aplicara un coeficient del 0,87% al valor cadastral i aquest any el 0,95%. D’aquesta manera, una vivenda que en 2016 tenia un valor cadastral de 100.000€, en 2017 aquest valor ha baixat a 87.000€ i, si se’ns aprova, en 2018 aquest valor serà de 82.650€. Açò es tradueix en que el rebut de l’IBI en 2016 va ser de 500€, en 2017 serà de 435€ i en 2018 es pagaran 413€.  La regidora d’hisenda, Aina Benavent, ha assenyalat que “el valor cadastral afecta directament a l’IBI i la plusvàlua però també és important per a altres impostos, com el de patrimoni, el de transmissions patrimonials i actes jurídics documentats, l’impost sobre associacions i donacions i l’impost sobre la renda de les persones físiques” i ha continuat “per tant, la càrrega fiscal serà inferior a l’actual, i a més a mésl’actualització de valors cadastrals beneficiaria al contribuent en la resta d’impostos i també en d’altres qüestions com en la sol·licitud de beques o altre tipus d’ajudes socials on també es tenen en compte”.

A més a més, al plenari s’han aprovat les bases de les beques i ajudes a joves esportistes i escoles esportives de Quatretonda per al curs 2016/2017.

Un altre punt interessant és la Declaració de les festes de Sant Pere de Quatretonda com a festes d’Interès Turístic Local de la Comunitat Valenciana.

 Per últim, s’ha aprovat la modificació puntual de les normes subsidiàries per a que es permeta construir en els edificis dotacionals en planta baixa, no com fins ara que com a mínim n’han de tindre dues.

 

 

Notícies relacionades:

Comenta sobre aquest article:Per seguretat, per enviar el comentari has de calcular la següent operació.
Últims comentaris

RECEPTES

Torró d’ametla

Ingredients (Per a unes dos pastilles de torrons, depenent de la mida)

(No hi ha comentaris)

COQUES DE SANT MARTÍ

Aquest és un dolç típic de Quatretonda que es fa per a la festa de Sant Martí. També són típiques d’altres pobles de la nostra comarca amb el nom de …

(No hi ha comentaris)

Coca de carabassa

Aquest dolç típic de les comarques centrals que s’elabora en Pasqua, encara que el seu origen es pot situar a la Ribera Alta, té moltes variant i presentació finals a mesura que …

(1 comentari)