Home » CAP »Cultura »Locals » Llegint actualment:

COMENÇA ELS CURS DE L’EPA A LES NOVES INSTAL·LACIONS DE LES ESCOLES VELLES

30/10/2016 CAP, Cultura, Locals Sense comentaris

Amb l’última actuació a l’edifici de les Escoles Velles es completa la seua rehabilitació i transformació en un centre cultural i educatiu adequat a les necessitats actuals del poble.

Aquest any 2016 li ha tocat el torn a la primera planta, una reforma de vital importància per a l’edifici ja que amb ella s’hi ha instal·lat un ascensor a la façana sud de l’edifici que permetrà seguir utilitzant-lo, fent-lo accesible a tota la població.

Pel que fa a l’interior, el passadís conserva la seua forma, el lavabo oest també s’hi conserva però reformat i adaptat a persones amb mobilitat reduïda, el dipòsit de llibres existent des de la instal·lació de la Biblioteca Pública Municipal “Estanislau Alberola” a la planta baixa s’ha reduït partint l’aula per on acaba l’escala i la resta d’aula, lleugerament ampliada, ha servit per a ampliar l’espai de la biblioteca destinat-la a sala d’estudi. L’aula que segueix, que eren dos en origen però ja integrades en temps de “l’escola”, s’ha reduït lleugerament per a donar-li lloc a la nova sala d’estudi i a un passadís nou que comunica l’ascensor amb el passadís existent i s’hi ha instal·lat una pica amb una aixeta pràctica per a alguns cursos de l’EPA i altres. Després del passadís nou s’ha conservat un antic despatx de “l’escola”, últimament infrautilitzat com a traster, ara per a despatx de l’EPA. A continuació també s’ha conservat dos aules per a l’EPA tal qual van ser creades originalment i, finalment, l’última aula s’ha integrat amb l’antic lavabo est i part del passadís per a donar lloc a una àmplia sala d’exposicions i multiusos. L’espai que ocupava un antic despatx prefabricat al replanell de dalt de l’escala s’ha aprofitat per a construir un nou lavabo en substitució del desaparegut a l’extrem est i el buit de baix l’escala, a la planta baixa, per a un nou magatzem per a l’Escola Infantil de 0-3 anys.

Amb aquesta reforma també s’ha substituït portes i finestres i la instal·lació elèctrica, s’ha reformat completament i adaptat els lavabos, s’ha pintat tota la planta, s’ha instal·lat mobiliari nou atenent les noves necessitats, com elements que permeten penjar obres a la sala d’exposicions, prestatgeries i taules per a la sala d’estudi, taules i cadires per a les aules…

En aquesta intervenció, a diferència d’en les anteriors a la planta baixa, s’ha conservat el terra i part de la socolada, però també s’han eliminat els armaris empotrats que són substituïts per mobiliari mòbil segons els usos de cada espai.

També s’ha fet tasques de conservació i reparació a la teulada i d’altres.

Al pati, amb l’objectiu de donar-li més ús, s’ha instal·lat llums, bancs, papereres… s’ha pintat alguns elements i es programen activitats a l’aire lliure.

En total s’ha invertit prop de 100.000 €, la major part provinents del Programa d’Inversions Financerament Sostenibles de la Diputació de València (2015), en una actuació elegida pels habitants de Quatretonda en el primer procés de participació ciutadana i que juntament amb les anteriors (de la biblioteca, l’Escola Infantil…) completa pràcticament ja la rehabilitació total de l’edifici de les Escoles Velles. L’últim pas serà la substitució d’algunes de les finestres de la cara nord, que no han pogut ser canviades en la darrera reforma, i que tindrà lloc pròximament també amb fons de Diputació d’una nova edició del mateix programa.

 

img_20160808_123532 img_20160808_123601 img_20160808_125946 img_20160808_124006

Comenta sobre aquest article:Per seguretat, per enviar el comentari has de calcular la següent operació.
Últims comentaris

RECEPTES

Torró d’ametla

Ingredients (Per a unes dos pastilles de torrons, depenent de la mida)

(No hi ha comentaris)

COQUES DE SANT MARTÍ

Aquest és un dolç típic de Quatretonda que es fa per a la festa de Sant Martí. També són típiques d’altres pobles de la nostra comarca amb el nom de …

(No hi ha comentaris)

Coca de carabassa

Aquest dolç típic de les comarques centrals que s’elabora en Pasqua, encara que el seu origen es pot situar a la Ribera Alta, té moltes variant i presentació finals a mesura que …

(1 comentari)