Home » CAP »Cultura »Locals » Llegint actualment:

El “Dia Gran” de la Vila

23/10/2016 CAP, Cultura, Locals Sense comentaris

Tot el cap de setmana ha estat farcit d’activitats però hui ha sigut el dia gran dels actes commemoratius del Dia de la Vila.

Aquest matí, Rafael Benavent “El Cartero” ha tingut l’honor de llegir el ban del privilegi reial de 1587. Aquest va ser el ban que donava el tret de partida a la nostra història com a poble independent, d’això ja fa 429 anys. Rafa, com a historiador i cronista de Quatretonda, el va recuperar i treure a la llum fa un temps. Així doncs, no hi havia ningú més idoni que ell per fer la primera lectura pública d’aquest ban.

whatsapp-image-2016-10-23-at-3-49-13-pm

Rafael Benavent “El Cartero” llegint el ban del privilegi reial de 1587

Els actes en commemoració del dia de la Vila han estat impulsats per la Regidoria de Cultura i Patrimoni encapçalada per Sergi Oltra, que s’ha marcat com a objectiu que aquest dia siga reconegut pels quatretondins com el seu dia i fer d’aquest dia una data senyalada del calendari quatretondí. En definitiva, un dia per a conèixer i apropar a tots els veïns la història del nostre poble.

Per aquest motiu també s’ha realitzat aquest any, per primera vegada, un reconeixement dels quatretondins i quatretondines de l’any. D’aquesta manera, cada any, es vol reconeixer al veïns que han fet o fan coses pel nostre poble, que destaquen en algun àmbit o que treballen pel bé comú.

 

whatsapp-image-2016-10-23-at-3-45-11-pm

Els quatretondins i quatretondines reconeguts aquest any amb el Regidor de Cultura i Patrimoni i l’Alcalde

Els actes commemoratius han conclós amb l’actuació del Grup de Danses Populars de Quatretonda que ens ha fet gaudir, com de costum, d’una gran actuació.

whatsapp-image-2016-10-23-at-7-53-05-pm

El grup de Danses Populars de Quatretonda a l’actuació de cloenda de les activitats amb motiu del Dia de la Vila 2016

 

 

 

Comenta sobre aquest article:Per seguretat, per enviar el comentari has de calcular la següent operació.
Últims comentaris

RECEPTES

Torró d’ametla

Ingredients (Per a unes dos pastilles de torrons, depenent de la mida)

(No hi ha comentaris)

COQUES DE SANT MARTÍ

Aquest és un dolç típic de Quatretonda que es fa per a la festa de Sant Martí. També són típiques d’altres pobles de la nostra comarca amb el nom de …

(No hi ha comentaris)

Coca de carabassa

Aquest dolç típic de les comarques centrals que s’elabora en Pasqua, encara que el seu origen es pot situar a la Ribera Alta, té moltes variant i presentació finals a mesura que …

(1 comentari)