Home » CAP »Comarcals » Llegint actualment:

LA UNIÓ CELEBRA EL SEU 40È ANIVERSARI

27/09/2016 CAP, Comarcals Sense comentaris

Divendres passat, la Unió de Llauradors i Ramaders de la Vall d’Albaida va organitzar al nostre poble un acte per a commemorar el seu 40é aniversari: 40 anys d’Unió.

Aquest acte va comptar amb la presència d’afiliats de tots els pobles de la Vall d’Albaida, presidents de cooperatives, alcaldes i molts altres ciutadans que no es van voler perdre l’acte i van omplir whatsapp-image-2016-09-23-at-8-42-59-pmde gom a gom el saló d’actes del Centre Social.

En l’esdeveniment, conduït per Esther Bañuls que entre intervenció i intervenció ens va narrar la història de La Unió en aquests 40 anys, van intervindre històrics del sindicat i també actius que actualment estan conduint la seua lluita en defensa dels interessos dels llauradors i ramaders valencians. Així, en primer lloc va donar la benvinguda l’Alcalde de Quatretonda, Enrique Benavent i a continuació van intervindre tres persones que fa 40 anys van fer possible la creació del sindicat: Celestino Bolida “Pólito” d’Otos que va ser un dels fundadors de la organització a la nostra comarca, Joan Ramón Peris que va ser el primer Secretari General de La Unió i José Domingo Canet “Mere” de Llutxent que fou el primer Secretari Comarcal de la Vall d’Albaida.  A més, també va fer una intervenció molt reinvindicativa el quatretondí Miquel Oltra “Bastero” que durant gairebé 25 anys ha format part de l’executiva nacional de La Unió ocupant el càrrec de Vice-secretari General. També va intervindre l’actual Secretari Comarcal, el belgidà Francisco Benavent Pelufo, moment en el qual se li va retre homenatge a un altre històric de la comarca: el llutxentí Ricado Badenes “Corfa”. Per a finalitzar l’acte va intervindre Ramón Mampell, actual Secretari General de la Unió que va donar pas a la intervenció del Secretari Autonòmic d’Agricultura, Francisco Rodríguez Mulero.

Va ser un homenatge a totes les persones que han fet possible que 40 anys després es conte amb 30.000 afilats i totes les fites que han aconseguit i també va ser un estímul per a continuar lluitant contra totes les amenaces que planen sobre l’agricultura i la ramaderia valencianes com el TTIP o la lliure entrada de cítrics d’Àfrica.

Notícies relacionades:

Comenta sobre aquest article:Per seguretat, per enviar el comentari has de calcular la següent operació.
Últims comentaris

RECEPTES

Torró d’ametla

Ingredients (Per a unes dos pastilles de torrons, depenent de la mida)

(No hi ha comentaris)

COQUES DE SANT MARTÍ

Aquest és un dolç típic de Quatretonda que es fa per a la festa de Sant Martí. També són típiques d’altres pobles de la nostra comarca amb el nom de …

(No hi ha comentaris)

Coca de carabassa

Aquest dolç típic de les comarques centrals que s’elabora en Pasqua, encara que el seu origen es pot situar a la Ribera Alta, té moltes variant i presentació finals a mesura que …

(1 comentari)