Home » CAP »Cultura » Llegint actualment:

LITRONES FILMS ARRASA AMB L’ESTRENA DE LA MALEDICCIÓ DEL GUEN III

29/08/2014 CAP, Cultura 2 Comentaris

Fou una nit carregada de sorpreses per a tots i cadascun dels assistents a l’esdeveniment de l’estrena de “La Maledicció del Guen III”, pel•lícula realitzada per la companyia amateur quatretondina “Litrones Films”. I és què l’esdeveniment va reunir centenars de persones a les immediacions de l’ermita del nostre poble la passada nit del dimecres 27 d’Agost.

La vetllada va començar amb un sopar que la mateixa companyia va oferir a tots els participants en la realització del llargmetratge i on varen col•laborar diverses entitats comercials del poble.

Els actors i col•laboradors de la pel•lícula es posaren d’acord per lluïr tots la mateixa indumentària, que consistia en americana, pantaloneta i xancles, generalment acompanyada de la samarreta promocional de la pel•lícula. Tot i això, alguns dels assistents més destacats, com l’actor i director del film, Genís Benavent, i alguns i algunes dels protagonistes lluïren vestit de gala. L’assistència de gran quantitat de gent a les immediacions de l’ermita era comprensible, ja que durant aquesta setmana es realitzen sopars populars allí mateix. Però el que va resultar vertaderament sorprenent fou veure com tota aquesta gent es va quedar a l’estrena de la pel•lícula i, a més, els balcons de les immediacions lluïen replets de curiosos que es varen empassar fins l’últim minut del film.

El passat dissabte es va realitzar ja una pre-estrena de la pel•lícula solament amb la gent que hi havia col•laborat, però el director ja va advertir que es reservava algunes sorpreses per a l’estrena oficial. I així va ser.

DES malediccioGuenLa vetllada va començar amb el nostre veí Frederic Oriola, qui va llegir una introducció a la tasca realitzada, acompanyada d’unes imatges de caire humorístic, interactuant també amb algú dels assistents, que ja varen arrancar gran quantitat de rialles entre el públic, les primeres de la nit. Seguidament es va passar a projectar el tràiler d’algun dels propers projectes de Litrones Films, els quals, de segur, no tenen cap desperdici. I, per fi, va començar la pel•lícula. La gentada va emmudir amb el so de les primeres notes tocades pel que en anglès anomenem “Glockenspiel” i l’expectació anava augmentant per moments. La següent hora i mitja aproximadament, fou un seguit de riallades i aplaudiments fruit de la genialitat latent a les escenes de la pel•lícula. I és que els nostres conciutadans han aconseguit transmetre una idea fresca amb enormes dosis d’humor en el valencià del nostre poble, que ha arribat d’una forma molt directa a l’imaginari col•lectiu de Quatretonda. No anem a intentar fer cap sinopsi del llargmetratge, ja que pensem que és una experiència que cal ésser viscuda per cadascú el visualitzar íntegrament la pel•lícula i gaudir-la de forma directa. El que si que puguem assegurar és que aquest grup de gent ha aconseguit una cosa meravellosa, i és la unió de tot un poble formant part d’un mateix projecte. La pedra angular del projecte ha sigut la participació de més de 60 persones totes de Quatretonda, més alguna que altra de fora, tots disposats a donar el millor d’ells per tal que el producte final fos digne d’ésser recordat per anys. L’aplaudiment incommensurable al final de la pel•lícula va posar de manifest que tot el treball realitzat durant tots els anys que ha durat el rodatge de La Maledicció del Guen ha tingut la seva recompensa, ha donat un fruit espectacular que varen assaborir els centenars d’assistents a l’esdeveniment, i va superar sobradament, podem donar fe, les expectatives assolides respecte al film. Però açò no hagués pogut ser possible sense la col•laboració de Fabián Vidal, què va aportar els mitjans tècnics necessaris per a la gravació del llargmetratge; Miguel Angel Vidal, què es va encarregar dels mitjans tècnics per a la projecció; tot el ventall d’actors que varen participar; i com no, la genialitat de l’ànima mater de tot el projecte, Genís Benavent.

Fou una nit molt especial per a moltíssima gent, una nit que no oblidarem mai. Gràcies.

 

Actualment hi ha "2 comentaris" en aquest article:

  1. Genís McFly ha dit:

    Mil gràcies, de tot cor, espere poder seguint fer cosetes d’estes i que ho passem super bé tots vegentles

  2. Vicent Benavent Mahiques ha dit:

    Realment passarem una vetlada molt divertida.Espere que no pare ací la cosa.Enorabona.

Comenta sobre aquest article:Per seguretat, per enviar el comentari has de calcular la següent operació.
Últims comentaris

RECEPTES

Torró d’ametla

Ingredients (Per a unes dos pastilles de torrons, depenent de la mida)

(No hi ha comentaris)

COQUES DE SANT MARTÍ

Aquest és un dolç típic de Quatretonda que es fa per a la festa de Sant Martí. També són típiques d’altres pobles de la nostra comarca amb el nom de …

(No hi ha comentaris)

Coca de carabassa

Aquest dolç típic de les comarques centrals que s’elabora en Pasqua, encara que el seu origen es pot situar a la Ribera Alta, té moltes variant i presentació finals a mesura que …

(1 comentari)