Home » Articles d'opinió »CAP » Llegint actualment:

Resposta a l’alcalde de Quatretonda

21/08/2014 Articles d'opinió, CAP 2 Comentaris

Senyor alcalde, he estat llegint les seues manifestacions a QD i no em puc estar de comentar unes cosetes.

Comença donant excuses, “tècniques”, per no retransmetre els plenaris. Excuses tècniques que no s’aguanten, entre altres coses perquè des del BLOC JOVE li van oferir retransmetre en directe els plenaris, sense cap cost per al poble. Li van presentar un escrit  per registre d’entrada (que s’adjunta a continuació d’aquest text), el dia 9 d’agost de 2013, escrit que, com alguns altres, ni s’ha dignat contestar.

En el plenari que es va votar la seua proposta perquè no es gravaren els plenaris va dir –i això no és manipulació, sinó constatació- que hi havia regidors o regidores a qui no els feia gràcia que els gravaren. Un argument de molt de pes!

Diu que han guanyat les votacions on s’ha proposat- que jo recordé només ha sigut en una-, on va fer l’afirmació, va donar l’argument “de pes”, que he apuntat un poc més amunt. Quin argument!

L’ajuntament de Quatretonda pot votar sobre totes les coses, però hi ha una llei amb la qual els del PP s’omplen contínuament la boca, quan els interessa, on es diu en l’article 20

Artículo 20
1. Se reconocen y protegen los derechos:
a) A expresar y difundir libremente los pensamientos, ideas y opiniones mediante la palabra, el escrito o cualquier otro medio de reproducción.
b) A la producción y creación literaria, artística, científica y técnica.
c) A la libertad de cátedra.
d) A comunicar o recibir libremente información veraz por cualquier medio de difusión. La ley regulará el derecho a la cláusula de conciencia y al secreto profesional en el ejercicio de estas libertades.
2. El ejercicio de estos derechos no puede restringirse mediante ningún tipo de censura previa.
3. La ley regulará la organización y el control parlamentario de los medios de comunicación social dependientes del Estado o de cualquier ente público y garantizará el acceso a dichos medios de los grupos sociales y políticos significativos, respetando el pluralismo de la sociedad y de las diversas lenguas de España.
4. Estas libertades tienen su límite en el respeto a los derechos reconocidos en este Título, en los preceptos de las leyes que lo desarrollen y, especialmente, en el derecho al honor, a la intimidad, a la propia imagen y a la protección de la juventud y de la infancia.
5. Sólo podrá acordarse el secuestro de publicaciones, grabaciones y otros medios de información en virtud de resolución judicial.

És a dir, el plenari pot votar el que vulga, però no pot impedir el que diu la seua sacrosanta constitució. I és que el seu amic Salva té raó: “La cabra al monte”. Segur que es referia a vosté, a qui pareix que li agrada la democràcia orgànica on els regidors eren regidors de la “cabotà”.
Hi ha moltes sentències al respecte que diuen que és un dret fonamental.. Al plenari de març volia passar-li’n un parell, però no va voler agafar-les. Recentment, al seu company de partit honest –PP- de Ròtova li n’ha caigut una altra en contra.

Pel que diu del simpàtic comentari, senzillament la corporació anterior no ho va fer perquè no disposàvem dels mitjans tècnics que hi ha actualment. Si haguérem pogut, ho haguérem fet. En el nostre programa electoral del 91, quan vostè no tenia ni idea de les necessitats de Quatretonda , ni li interessaven – no sé si ara li preocupen o li preocupen altres coses, com la promoció personal, el temps ho aclarirà-, ja dúiem la proposta d’una televisió local –cosa irrealitzable, certament, pel cost econòmic- que amb el que preteníem era donar transparència al que passava als plenaris d’aleshores i a l’ajuntament.

I diu vostè que ara se n’ha assabentat de no sé què d’una gravació que, segons el que apareix a les xarxes socials, primer era imatge i so, després només so i,finalment, no va ser res. Senzillament a qui ho va dir li vaig dir que faltava a la veritat, per dir-ho de forma suau i no dir-li directament que mentia. I continue mantenint-ho, perquè és mentida. Eixa persona va dir que ho preguntaria i jo encara no he vist la resposta. Senzillament no era veritat. Ja li vaig dir jo a eixa persona que hi ha una dita valenciana que diu que “si vols mentir, digues el que sents dir”, cosa que ha fet vostè. I vostè se n’ha assabentat ara perquè mai no li ha interessat Quatretonda. I la meua opinió és que ara, tampoc.

Finalment parla de la honestedat política. Vosté, del PP? Honestedat política? Si el seu partit més que un partit pareix la cova d’Alí Babà, com li vaig dir al darrer plenari. Un partit que ha manipulat la RTVV, que l’ha saquejada, que ha saquejat les arques de tots els valencians, que des de la Conselleria de Benestar Social desviaven les ajudes a les persones necessitades a les butxaques de quatre pocavergonyes… Podríem seguir, però els valencians ja els coneixem.

I parla de manipulació? El vídeo del plenari està penjat íntegrament al canal de Youtube de COMPROMÍS. El que realment li preocupa del tall que hem fet és que demostra la seua poca sensibilitat amb els llauradors del poble que viuen de la terra, encara que venim insistint tots els anys en la manca de vigilància, en els robatoris, que no se n’ha assabentat, quan estava apareixent a molts mitjans de comunicació. Vaja!

Manipulació i honestedat! Sempre parla qui hauria de callar.

Rafael Benavent Vidal

solicitud

Notícies relacionades:

Actualment hi ha "2 comentaris" en aquest article:

 1. QUATRETONDÍ ha dit:

  Pot ser el PP en alguns llocs siga el que diu vosté,però a Quatretonda el que la gent recorda pot ser siga dos legislatures compromís-psoe molt poc transparents en varios temes: els impostos pactats amb egevasa, la tant famosa revisió catastral, el desastre del polígon, grans ajudes a associacions del partit, les obres inacabades, factures a cobrar passat un any, els desastres amb els festers de totes i cada una de les quintes, etc etc etc. Al PP regional les explicacions que corresponga però vosté portaveu de Compromis i alcalde de les passades legislatures també té molt per a explicar. DEIXE DE DONAR LLISONS, Vosté ES EL MENYS INDICAT.

  • Rafael Benavent Vidal ha dit:

   Sr. Quatretondí, o quatretondina, posats a no donar la cara, es pot canviar fins i tot el gènere per despistar. Però, bé, anem al cas.
   En la seua resposta breu hi ha una cosa que no vaig a permetre-li i és que escampe la menor ombra de dubte sobre l’honestedat i transparència a l’hora de fer cap adjudicació. Pactar alguna cosa amb alguna empresa adjudicatària, fora de les bases, és un delicte. I com que això no ha passat, no vaig a permetre-li-ho. Amb EGEVASA no es va pactar res. Es van aprovar les bases per adjudicar el subministrament i manteniment del servei d’aigua potable per a quatre anys i es va convidar cinc empreses perquè presentaren propostes. La baremació, feta pels tècnics, va ser que la més favorable va ser la d’EGEVASA. Per tant se li va adjudicar. En la mesa de contractació, que és la que va aprovar la proposta, estaven representats tots els grups polítics amb representació municipal. També el PP.
   La nostra gestió seria més o menys encertada. Supose que en algunes coses encertaríem i en algunes ens equivocaríem, com tothom. Però no li permetré que insinue delictes o males maneres d’administrar.
   Dit açò, li repetisc que no vaig a tolerar que escampe la més mínima ombra de dubte i vosté té dues opcions: primera: rectificar ací públicament la seua afirmació o, segona, denunciar eixa irregularitat perquè la fiscalia em denuncie i caiga tot el pes de la llei sobre la meua persona. Perquè si ho haguera fet aixina, com ho han fet el senyor Jaume Matas i la senyora Aina Castillo, com apareix aquests dies a la premsa, del PP de les Illes, expresident, exministre i exconsellera de sanitat, respectivament, segons declaracions de la pròpia Aina Castillo, -alterar la baremació de la mesa de contractació-, em mereixeria que caiguera sobre mi tot el pes de la llei.
   Queda una tercera opció, que no li correspon prendre-la a vosté, sinó a mi, en cas que vosté no en prenga cap de les que pot prendre: presentar denúncia per injúries i calúmnies. En eixe cas, encara que vosté ací no done la cara, sabríem qui està darrere de Quatretondí, perquè es pot rastrejar l’adreça IP.
   Fa referència a d’altres aspectes de la nostra gestió, com la revisió cadastral, aprovada la sol·licitud de revisió per unanimitat del plenari, crec recordar- cite de memòria-, el 28 de gener de 2007. Si la data no és exacta, el sentit de l’acord, sí. Amb el compromís que es revisaria el tipus impositiu per tal que la revisió no fóra per cobrar més, sinó de manera més justa. Ara correspon als seus baixar el tipus de manera significativa per tal que això s’acomplesca. La revisió no la vam fer nosaltres, sinó l’Oficina del Cadastre.
   Diu del desastre del polígon. Amb el polígon, la Conselleria d’Urbanisme, governada pel seu partit, va posar molts problemes. Quan solventàvem una objecció, en posaven una altra. Tant de bo l’haguérem pogut urbanitzar, perquè em van telefonar des d’una empresa per si teníem sòl industrial disponible per instal·lar-se. Això haguera suposat feina, cosa que no en sobra.
   Parla de grans ajudes a associacions del partit. I mentix com una bellaca, per dos raons: una, perquè el nostre partit no té cap associació -pot haver gent que estiga en alguna o algunes associacions- i segona perquè no eren grans les subvencions les que es donaven a totes les associacions del poble: 300€ a justificar. Excepte el club de futbol, que no és del meu partit, sinó que té o tenia jugadors de tot l’espectre polític i de no cap, a qui se’l subvencionava amb molts més diners.
   Parla d’obres inacabades. Quina?
   Parla de factures per cobrar passat un any. Diga-me’n una, només una, mentre jo vaig ser alcalde. Una obra vam tardar a pagar-la i vam haver de pagar interessos de demora, l’actual biblioteca, perquè es tractava de diners que havien de vindre de Diputació o de Conselleria, no me’n recorde exactament, -però en les dos manava i mana el PP- i no arribaven.
   I del desastre dels festers de totes les quintes, només dir-li que sols en vam tindre quan vosté va ser festera, que vàreu cobrar la publicitat dels llibres de festes, vàreu cobrar els llibres de festes que venguéreu i no vàreu ingressar els diners en el compte de festes. Finalment l’ajuntament va haver de fer-se càrrec del cost del llibre. Eixe va ser el desastre.
   Finalment, dir-li que no pretenc donar lliçons a ningú, a vosté, tampoc. Però “lliçons” s’escriu amb ç i no amb s. N’hi ha alguna altra, però…
   Atentament
   Rafael Benavent Vidal.

Comenta sobre aquest article:Per seguretat, per enviar el comentari has de calcular la següent operació.
Últims comentaris

RECEPTES

Torró d’ametla

Ingredients (Per a unes dos pastilles de torrons, depenent de la mida)

(No hi ha comentaris)

COQUES DE SANT MARTÍ

Aquest és un dolç típic de Quatretonda que es fa per a la festa de Sant Martí. També són típiques d’altres pobles de la nostra comarca amb el nom de …

(No hi ha comentaris)

Coca de carabassa

Aquest dolç típic de les comarques centrals que s’elabora en Pasqua, encara que el seu origen es pot situar a la Ribera Alta, té moltes variant i presentació finals a mesura que …

(1 comentari)