Home » CAP »Locals » Llegint actualment:

L’Ajuntament rebaixa el valor cadastral dels béns immobles

06/06/2016 CAP, Locals Sense comentaris

Dilluns passat va tindre lloc el plenari ordinari del mes de maig. Tot i que es van tractar altres temes en va haver dos que tenen una incidència especial sobre els veïns.

Un d’ells va ser l’aprovació de les bases esportives que regularan les subvencions a joves esportistes i a escoles esportives locals. Pel que fa als joves esportistes per a poder accedir a la beca, aquests hauran d’estar competint, com a mínim, a nivell autonòmic. El regidor d’esports, Jordi Nadal, va justificar aquesta decisió dient que és una mesura per a optimitzar els recursos que es disposen. Per altra banda, en relació a les escoles esportives aquest any s’ha posat el requisit de que les classes s’han de fer en el poble i es puntuarà la quantia per a cada escola en funció del número d’alumnes regulars i si aquests són menors d’edat la quantia de l’ajuda serà major.

L’altre tema destacable és l’aprovació de la rebaixa del valor cadastral dels béns immobles de Quatretonda. Segons la regidora d’hisenda, Aina Benavent, es tracta d’aplicar un coeficient del 0,87% al valor cadastral dels béns inmobles de 2017. Això vol dir que una vivenda que en 2017 hauria de tindre un valor cadastral de 100.000€ amb aquesta mesura passarà a tenir-ne un de 87.000€. Açò es traduirà en que es pagarà menys d’IBI mantenint el tipus impositiu actual que és del 0,5% (en aquest exemple: 425€ en compte de 500€ que es pagarien sense la rebaixa). A més a més, aquesta iniciativa també té avantatges a l’hora de fer la declaració de renda de segones vivendes no habitades, en les plusvàlues municipals, a l’hora de demanar una beca, etc.

Comenta sobre aquest article:Per seguretat, per enviar el comentari has de calcular la següent operació.
Últims comentaris

RECEPTES

Torró d’ametla

Ingredients (Per a unes dos pastilles de torrons, depenent de la mida)

(No hi ha comentaris)

COQUES DE SANT MARTÍ

Aquest és un dolç típic de Quatretonda que es fa per a la festa de Sant Martí. També són típiques d’altres pobles de la nostra comarca amb el nom de …

(No hi ha comentaris)

Coca de carabassa

Aquest dolç típic de les comarques centrals que s’elabora en Pasqua, encara que el seu origen es pot situar a la Ribera Alta, té moltes variant i presentació finals a mesura que …

(1 comentari)