Home » CAP »Cultura » Llegint actualment:

Quatretonda aposta pel turisme rural

08/03/2016 CAP, Cultura Sense comentaris

Quatretonda presumeix d’un ric patrimoni natural amb la Serra, protegida com a Paratge Natural Municipal, i a partir d’aquesta Pasqua oferirà visites guiades oficials de senderisme, cicloturisme i cultura durant tot l’any.
Des de la Regidoria de Cultura i Patrimoni, s’ha impulsat un projecte que dinamitzarà i crearà una oferta de qualitat. Pròximament es presentarà el programa i calendari de rutes guiades pel territori de Quatretonda per a posar en valor i donar a conèixer de diferents maneres els recursos culturals i naturals del municipi. Segons Sergi Oltra, regidor de Cultura i Patrimoni, l’objectiu que s’ha fixat és crear una oferta turística que fomente, impulse i promocione els recursos propis i per tant que consolide una oferta diferenciada i de qualitat dins del mercat turístic, en aquest cas de turisme rural o ecoturisme. Amb aquestes rutes també es pretén atraure visitants que puguen estar allotjant-se a municipis turístics propers com Bocairent, Xàtiva, Gandia… Les rutes es portaran a terme al llarg de tot l’any, més o menys de forma mensual, i especialment en festius i períodes de vacances.
Els recorreguts que s’inclouran són molt variats i abracen des de rutes de senderisme, cicloturisme o cultura pel centre de la població, però en totes elles predominaran les explicacions sobre allò que visitem. Es tracta de rutes didàctiques, on s’ensenyarà per exemple com s’elabora l’apreciat oli d’oliva de Quatretonda, els diferents bolets que s’hi crien, les herbes mengívoles que tradicionalment s’hi han aprofitat, el patrimoni natural de Quatretonda, l’arquitectònic o la seua història, entre altres. Totes les activitats seran de fàcil dificultat perquè qualsevol persona puga participar-hi, ja que l’objectiu d’aquest programa no és l’esport sinó gaudir i conéixer els recursos de forma sostenible.
Sergi apunta que es vol treballar amb els comerços, serveis i allotjaments de Quatretonda perquè amb aquest programa d’activitats es puguen vore beneficiats, podent crear ofertes de productes artesanals, menús típics, paquets turístics… per als dies de visita i que així la cadena de despesa turística millore part de l’economia del municipi.
L’Ajuntament de Quatretonda per a portar a cap aquest projecte comptarà amb Lasaria Turisme, una empresa que porta més de 10 anys d’experiència en el sector realitzant rutes de senderisme, cicloturisme i rutes culturals amb guies oficials, la qual ha rebut el Premi de Turisme 2015 de la Cambra de Comerç de Castelló.

Comenta sobre aquest article:Per seguretat, per enviar el comentari has de calcular la següent operació.
Últims comentaris

RECEPTES

Torró d’ametla

Ingredients (Per a unes dos pastilles de torrons, depenent de la mida)

(No hi ha comentaris)

COQUES DE SANT MARTÍ

Aquest és un dolç típic de Quatretonda que es fa per a la festa de Sant Martí. També són típiques d’altres pobles de la nostra comarca amb el nom de …

(No hi ha comentaris)

Coca de carabassa

Aquest dolç típic de les comarques centrals que s’elabora en Pasqua, encara que el seu origen es pot situar a la Ribera Alta, té moltes variant i presentació finals a mesura que …

(1 comentari)