Home » CAP »Generals »Locals » Llegint actualment:

Concentració contra el tancament de RTVV

17/11/2013 CAP, Generals, Locals Sense comentaris

Veïns i veïnes  de Quatretonda varen protagonitzar el passat divendres una concentració a les portes de l’ajuntament del nostre poble, durant cinc minuts i com a mostra de suport als treballadors i les treballadores de RTVV, per a defensar una televisió pública, en valencià i de qualitat i en contra la decisió del consell de tancar RTVV baix el lema “Si tanquen RTVV el meu poble ni es ve ni té veu“.

En l’acte, que ha comptat amb el suport del regidor de Compromís, Rafael Benavent,  a més de diferents veïns i veïnes,  ha acabat amb la lectura d’un manifest en defensa d’un mitjà de comunicació en llengua pròpia, que vertebra el territori i que defensa la cultura dels valencians. “Tancar RTVV és fer invisible l’actualitat, la realitat, les festes i la cultura Valenciana i Quatretondina”.

Concentració RTVV

 

Concentració RTVV2

Manifest llegit a la concentració:

SI TANQUEN RTVV, EL MEU POBLE NI ES VEU NI TÉ VEU.

Renunciar a la RTVV és atacar una de les nostres principals senyes d’identitat. És arraconar el seu ús social. Una llengua que no es parla en els mitjans de comunicació és una llengua condemnada a una mort lenta.

El tancament de RTVV també és un atac a la vertebració territorial, política i cultural dels valencians i a la seua autoestima. Com pot una nacionalitat històrica com la nostra renunciar a tindre una veu pròpia als mitjans de comunicació?

Tancar RTVV és fer invisibles la seua actualitat, la seua realitat, les seues festes, la seua cultura i les seues aportacions al projecte col·lectiu del que formem part.

Quatretonda no vol ser un poble sense presència en la televisió ni sense veu a la ràdio, perquè tenim coses a dir i coses que compartir i ensenyar.

La RTVV que hem tingut fins ara no sempre ha complert l’objectiu per la qual va ser creada. No reclamem tornar al passat. Volem fer el futur. Volem que siga l’espill on es puguen reconèixer els valencians i on els valencians puguen veure i escoltar Quatretonda. I per això hem eixit al carrer. Perquè si tanquen RTVV el meu poble ni es veu ni té veu.

Comenta sobre aquest article:Per seguretat, per enviar el comentari has de calcular la següent operació.
Últims comentaris

RECEPTES

Torró d’ametla

Ingredients (Per a unes dos pastilles de torrons, depenent de la mida)

(No hi ha comentaris)

COQUES DE SANT MARTÍ

Aquest és un dolç típic de Quatretonda que es fa per a la festa de Sant Martí. També són típiques d’altres pobles de la nostra comarca amb el nom de …

(No hi ha comentaris)

Coca de carabassa

Aquest dolç típic de les comarques centrals que s’elabora en Pasqua, encara que el seu origen es pot situar a la Ribera Alta, té moltes variant i presentació finals a mesura que …

(1 comentari)